Koronapausen kan være over

All grunn til å ta smitten i Steinkjer på alvor.
Meninger

Så kom tilbakeslaget. Først på Frosta, deretter i Steinkjer. Det forteller oss at koronavirusets uforutsigbare tilbakekomst gjør at vi alle må være på vakt. selv med gode personlige rutiner for kontakt med andre mennesker, og med god håndhygiene, er det mulig å bli smittet. Den siste måneden har samfunnet åpnet opp, vi har sluppet folk tettere innpå oss. Avstanden mellom personene i køa på butikken er ikke like lang, og eimen av håndsprit er ikke like påtakelig lenger. Og nå har sommerferien 2020 startet. Fra nå av skal folk farte mer, også mellom landsdeler og landegrenser.


SFK-spiller Sondre (30) er koronasmittet: – Jeg ble sjokkert

Sondre Nylund har kun oppholdt seg i Steinkjer de siste seks månedene. I helga fikk han påvist koronasmitte.


Selv om ekspertene har advart mot nettopp denne fasen, har koronaviruset kommet tilbake mens vi har rømt husene på grunn av hetebølgen de siste dagene. For selv om vi har levd i et koronavakuum i store deler av Trøndelag den siste tiden, har smitten vært rundt oss. Både i nabolandet Sverige og i andre deler av landet har det vært påvist noe smitte, om enn ikke med de samme krigstypene som vi så for et par måneder siden.


Alle nærkontaktene til koronasmittet mann i Steinkjer er kartlagt

Seks personer er blitt definert som nærkontakter til mannen som lørdag fikk påvist korona i Steinkjer.


Det at koronaviruset igjen er blant oss, og at smittekilde for tilfellet i Steinkjer og potensiell spredning ikke er hundre prosent kartlagt, er det grunn for å utvise varsomhet. Selv om potensielle smittede er få, kan dette spre seg som ringer i vannet nå som smittevern ikke lenger ligger like langt fram i pannen. Koronaviruset har så langt vist seg å være uhyre effektiv i sårbare situasjoner, og hvor smitteverntiltak ikke blir fulgt.


Undersøker om SFK-trener har brutt smittevernreglene

Klubben fikk informasjon søndag om at en trener har vært i Sverige på arbeidsreise.


Selv om det er for tidlig å konkludere, er det absolutt grunn til å minne oss alle hvorfor vi stengte landet og hvorfor skolebarn og hundre tusener av arbeidsfolk måtte dra hjem 12. mars. Koronakrigen er ikke vunnet, selv om tiltakene virket og vi vant første slag. Nå er hverdagen helt annerledes enn den var fra midten av mars og de påfølgende to månedene. Det er fortsatt slik at eldre og personer i risikogruppen for covid-19 er i faresonen, så lenge viruset er blant oss – med ukjente smittekilder. Ekspertenes tidlige prognoser om en smittetopp i høst, kan fort bli en virkelighet om vi ikke bidrar til å gjøre en helhjertet helseinnsats – basert på frivillighet og erfaringer vi har bygget opp siden den første smitten ble oppdaget i Norge 26. februar. Det er derfor fortsatt god grunn til å holde på planen om kortreist ferie i år.


Sendte hjem dugnadsgjeng etter smittevarsel

Lørdag formiddag ble Svein Bjørge i Steinkjerfestivalen varslet om at en av dugnadsgruppene kan ha blitt eksponert for koronasmitte, og sendte hjem hele gjengen umiddelbart.

Tester 12 personer som kan ha vært i kontakt med smittede

Kommuneoverlege Sunniva Rognerud sier at antallet personer som skal testes etter å ha vært i kontakt med koronasmittede Sondre Nylund (30) er økt fra 6 til 12.