Til minne om Oddgeir Moen

Minneord

Oddgeir Moen døde 17. august, nær 83 år. En bauta i nordtrøndersk idrettsliv er borte. Spesielt friidretten står i stor takknemlighetsgjeld for hans store og mangeårige innsats.

Oddgeir var en habil og allsidig friidrettsutøver for IL Nybrott i Stjørdal, ikke minst som stafettløper. Dessuten deltok han i hoppkonkurranser på ski, og presterte lange hopp (55 meter) i Bjørkbakken.

Det var imidlertid på ledersida Oddgeir gjorde seg mest bemerket og bidro sterkt til idretten generelt og friidretten spesielt. Han var leder i IL Nybrotts hovedstyre i 14 år og i friidrettsavdelinga i 34 år.

Oddgeir deltok på alle nivå i idretten og hadde viktige oppgaver både i krets og forbund. Han var styremedlem i Nord-Trøndelag friidrettskrets i 10 år, derav tre år som leder. Han var dessuten leder i kretsens dommerutvalg i mange år. I Nord-Trøndelag idrettskrets var han styremedlem i en del år.

Oddgeirs kunnskap og engasjement førte ham inn i Norges Friidrettsforbunds styre som landsdelsrepresentant fra 1971-1974, deretter inn i domsutvalget fra 1975-1998, de ni siste årene som leder.

Oddgeir var en ildsjel innen friidretten, men også med stor interesse for skisport og andre idretter. I tillegg til den administrative innsatsen var Oddgeir en aktiv trener og dommer både i ski og friidrett. Han har bidratt sterkt til at idrettens grunnverdier «glede, fellesskap, helse og ærlighet» er blitt realisert der han har deltatt.

Mange har sett, hørt og opplevd Oddgeir Moen som en sindig, real og kunnskapsrik veileder på idrettsbanen og i møterommene. Vi er mange som har lyttet og lært. Og mange som har satt pris på og tatt imot rådene. Det har medført mange hedersbevisninger som takk for innsatsen:

Han ble tildelt æresmedlemskap i IL Nybrott, æresmedlemskap i Nord-Trøndelag Friidrettskrets, Norges Friidrettsforbunds diplom for administrativ innsats, forbundets fortjenstmedalje og erkjentlighetsbevis. Også i heimkommunen ble Oddgeir satt stor pris på og tildelt både Stjørdalsprisen og kommunens kulturpris.

Vi tar farvel med en respektert leder og veileder, og et raust og godt medmenneske.

Friidretten i Nord-Trøndelag takker for innsatsen!

For Nord-Trøndelag Friidrettskrets: Ragnar Prestvik, kretsleder

Minneord