Gå til sidens hovedinnhold

Mistanke om mutert virus på butikk i Trondheim: Ber kunder om å melde seg

Det er påvist koronasmitte ved Bygger’n Heimdal. Smittesporing gir mistanke om at dette er den britiske varianten som er svært smittsom.

Alle personer som har vært innom Bygger’n Heimdal i perioden fra og med 1. februar og til og med 5. februar skal derfor sammen med hele sin husstand gå i 10 dagers karantene fra siste besøksdato.

Det skriver Trondheim kommune i en pressemelding.

Kommunen skriver videre at alle som har besøkt butikken må testes umiddelbart og på dag sju etter siste besøk. Du kan melde seg til test elektronisk via kommunens nettside.

– Husstandsmedlemmer til personer som har vært i butikken kan løses fra karantene så snart personen i karantene har testet negativt. Personen som sitter i karantene skal fullføre karantenetiden selv om første test er negativ, påpeker kommunen.

Kundene som i etterkant av besøket har fått nyoppståtte symptomer som feber, hoste, tungpustethet, hodepine, slapphet, nedsatt lukt- eller smakssans, muskelverk eller sår hals, bes isolere seg i hjemmet og ta kontakt med Smittevernkontoret i Trondheim kommune, tlf. 90 50 90 52 for rådgivning.

Kommentarer til denne saken