Gå til sidens hovedinnhold

Nå er tunnelen stengt for fire uker

Kl. 18.15 i dag stengte Måsørtunnelen på E6 i Steinkjer kommune.

STEINKJER: Det blir skiltet omkjøring for E6-trafikken fra sør ved rundkjøringen før Måsørbrua og over Figgja bru ved Sannan.

– Trafikkavviklingen vil overvåkes under hele anleggsperioden, for å sikre at trafikantene blir ivaretatt på best mulig måte. Trafikkvakter benyttes hvis det skulle bli behov, skriver byggeleder Trine Våbenø i Statens vegvesen i en pressemelding.

Vegen skal være stengt i en periode på fire uker.

Tetter lekkasjer

Mens Måsørtunnelen er stengt for trafikk, vil Statens vegvesens entreprenør Consolvo tette lekkasjer i tunnelen. Måsørtunnelen er bygget i løsmasser med grunnvann som presser på sidene. Grunnvannsnivået er tre meter høyere enn laveste punkt i tunnelen. For at tunnelen skal kunne utvides og trekke seg sammen i varme og kulde er den bygget i seksjoner. Mellom seksjonene er det bevegelige og tette gummifuger som skal holde grunnvannet ute.

Det har vært problemer med utette fuger og innsig av grunnvann. Det er gjort flere utbedringer, uten at problemet er løst. Lekkasjen som ligger dypest i tunnelen er stadig et problem, og i februar i år måtte tunnelen nok en gang stenges da vannet inne i tunnelen frøs til is og førte til problemer. Rundt 100 kubikkmeter frossen masse ble fjernet før tunnelen igjen kunne åpnes.

– Vi har to ganger tidligere forsøkt å utbedre problemet med lekkasje i Måsørtunnelen, og håper vi denne gangen får stoppet vanninntrengingen permanent, sier Våbenø.

Arbeidet i tunnelen vil blant annet bestå av injisering i gummifugene, fresing av asfalt, montering og demontering av stillas og asfaltering. Bruk av stillas inne i tunnelen gjør at den må stenges under hele anleggsperioden.

– Vi må gjøre vedlikeholdsarbeidet nå på sommerstid for å få et best mulig resultat, sier Våbenø.

Les også

Ingen planlagt omkjøring for modulvogntog når E6-tunnelen i Steinkjer stenger i fire uker: – Hvis dette ikke ordnes kan de ikke stenge vegen!

Les også

Slik gikk det da modulvogntoget prøvekjørte den foreslåtte omkjøringsveien

Kommentarer til denne saken