Historisk trepoenger

Kim Rune Ovesen var sentral da Vegakamerateneslo makedonske Zelezarec i UEFA futsal cup.
Notiser

Lørdagens oppgjør mot det makedonske laget var siste kamp av gruppespillet i hovedrunden av UEFA futsal cup.

De norske mesterne tapte sine to første kamper mot henholdsvis KMF Ekonomac (Serbia) og Nikars Riga (Latvia), og det var allerede før kampen klart at det var det serbiske og latviske laget som ville avansere til eliterunden av den gjeveste klubbturneringen i Europa. Lørdagens motstander Zelezarec sto også med null poeng før siste kamp, og en eventuell seier ville bety viktige seedingpoeng foran kommende deltakelser i europacupen.

To raske baklengs

Vegakameratene hadde et brukbart grep på kampen da makedonerne på ett minutt halvveis i første omgang satte inn to kjappe scoringer, ved henholdsvis Aleksandar Gligorov og Adrijan Micevski. Håvard Solem reduserte for nordmennene like før pause, mens Christopher Moen sørget for utligningen halvveis i andre omgang, etter en frekk frisparkvariant av steinkjergutten Kim Rune Ovesen. Espen Hanssen Wik satte inn 3-2 noen minutter senere, før samme Moen fastsatte sluttresultatet til 4-2 sekunder før slutt.

Historiske

De norske eliteseriemesterne i futsal, Vegakameratene, deltar for andre år på rad i UEFA futsal cup. Også i fjor tok laget seg tilhovedrunden og ble da historiske da de tok ett poeng på tre kamper.

Målet for denne sesongen var å forbedre fjorårets resultat, og trener Kai Bardal var dermed godt fornøyd etter kampen.

- Selv om avansementet uansett var tapt, er det ingen hemmelighet at denne seieren betyr veldig mye for oss. Nå har vi forbedret oss fra i fjor, vist at vi henger med mot lag som er ranket langt høyere enn oss, samtidig som vi tar med oss viktige seedingpoeng. Vi spiller ingen stor førsteomgang mot Zelezarec, og får to baklengs på kort tid. De siste fem minuttene før pause og hele andre omgang er jeg veldig godt fornøyd med, og synes vi tar en fullt fortjent seier. Det gjorde godt  sier steinkjerbyggen.

Jonas Schei Wiseth var toneangivende for Vegakameratene de to første kampene i Riga, men steinkjergutten fikk seg en smell i kneet mot latvierne og måtte stå over lørdagens kamp.

Morten Ravlo måtte kaste inn håndkleet like før avreise til Riga på grunn av en skade i låret.

Notiser