Ny arena for Sigurd Røstad Olsen

På scenen: Sigurd Røstad Olsen er klar for scenen i Lydhagen i helga når det det arrangeres Vokalbonanza.

På scenen: Sigurd Røstad Olsen er klar for scenen i Lydhagen i helga når det det arrangeres Vokalbonanza. Foto:

Verdalingen Sigurd Røstad Olsen (33) har byttet ut gressmatta med scenen. I helga er han en av vokalistene i Vokalbonanza på Lydhagen.

DEL

Verdal: Det er et par år siden han la opp. Sigurd Røstad Olsen spilte i en årrekke for Verdal IL, samt en sesong for Steinkjer og en halv sesong for Vinne. Han var med på nedturer og oppturer, som da Verdal slo Ranheim i 2012 og holdt 0 - 0 mot Molde i cupen, samme år som romsdalingene ble seriemestre. Nå er midtbanespilleren imidlertid klar for å vise seg fram igjen. Men på en helt ny arena.

– Jeg har sunget litt før, men jeg har ikke akkurat markert meg som vokalist, forteller Sigurd Røstad Olsen, som til daglig underviser i blant annet engelsk og kroppsøving ved Verdal videregående skole.

Synger i kor

Røstad Olsen var med på et musikkprosjekt da han selv var skoleelev, uten at det satte fart på en mulig musikkariere. Han synger også sammen med koret «Surprisers», som underholder ved uhøytidelige anledninger på Verdal videregående skole.

– Vi er et ganske uhøytidelig kor også, og synger ved både passende og mindre passende anledninger. Vi øver ikke så mye, men tar ting på sparket når det passer seg. Vi synger ved skolens kulturlunsj, som er en fredag i måneden, pluss at vi opptrer under julelunsjen og ved avslutninger og lignende. Det går mest i popmusikk og visesang, forteller Røstad Olsen.

– Får du tilbakemelding på stemmen din?

– De fleste sier at jeg «bjudar på». Jeg er i hvert fall ikke redd for å dumme meg ut. Skulle det gå skikkelig dårlig med meg der oppe på scenen, så går det bra likevel.

Når Vokalbonanzen starter igang på Lydhagen fredag kveld, skal 33-åringen synge slageren «The Gambler», en amerikansk sang, skrevet av Don Schlitz, som ble spilt inn på singlen United Artists Records av countrysangeren Kenny Rogers. Låten ble utgitt 15. november i 1978.

– Min versjon går nok hakket raskere enn Kenny Rogers versjon. Jeg er i tillegg blitt utfordret til å synge låten «Goodnight Irene», som også er en amerikansk låt. Men mindre kjent for min del, forteller Røstad Olsen.

I det siste har han lyttet mye på opptak av låtene, og øvd mye på tekstene. Fredag og lørdag står på han scenen sammen med syv andre lokale vokalister.

– Det blir spennende. Jeg har jo aldri stått alene på en scene og sunget for publikum på denne måten før, sier den tidligere midtbanekrigeren.

Damer og herrer

Fire damer og fire herrer skal prøve seg på scenen på Lydhagen i helga. Her får de drahjelp av det faste bonanzabandet, som består av Bjørnar Hermann på bass, Arild Moe på gitar, Tony Waade på trommer og Bjørn Arne Toldnes på tangenter, samt Hans Kristoffersen på gitar nummer to, der det kreves. Vokalbonanza er et konsert-konsept, som har holdt på i fire år.

– Tanken er å trekke fram underskogen av talenter. I helga blir det både kjente og ukjente ansikter å se på scenen. Vokalbonanza har vært et populært arrangement, som har trukket mye publikum. Fredag gjøres det opptak av konserten, som senere blir sendt på Trønder-TV, forteller produsent Tony Waade.

I vår ble det ikke arrangert noe på grunn av koronasituasjonen, og konserten i helga er høstens eneste.

– Vi kommer sterkt tilbake til våren. Da blir det bonanza både på Steinkjer og på Verdal, sier produsent Tony Waade.

Kribler

Sigurd Røstad Olsen var med i lydstudio og spilte inn noen sanger med fotballlaget da han ble spurt om han kunne tenke seg å synge under Vokalbonanza.

– Klart jeg ville være med på det. Men nå når det nærmer seg kjenner jeg at det kribler litt i magen.

– Hva blir det neste? Idol?

– He he, neppe. Jeg kjenner mine begrensinger. Jeg tror det holder med Vokalbonanza.

Artikkeltags