Gå til sidens hovedinnhold

Ny dag i Trondheim med over 100 nye smittede

For tredje dagen på rad er det over 100 nye koronasmittede i Trondheim. Kommunedirektør Morten Wolden er bekymret for smittesituasjonen.

– Det er over 100, men akkurat hvor mange, har vi ikke tall på akkurat nå. Det er færre enn 113 smittede, som det har vært de siste to dagene. Men tallet er fortsatt veldig høyt, sier Wolden til NTB.

Han sitter i møter med NTNU, Studentsamskipnaden, BI og Dronning Maud når NTB tar kontakt ved 11-tiden lørdag.

– Vi har krisemøter med dem, og vi snakker om rutiner for testing, sporing og hotell. Det er veldig mange studenter i 18-25-årsalderen som er smittet. Nå jobber vi med å ringe inn studentutbrudd, og vi ber dem om å avlyse sosial aktivitet i tiden fremover, sier han.

LES OGSÅ: Gårdbruker Lauritz (35) presset halm da det plutselig begynte å brenne: – Vi tømte sikkert 10 pulverapparat

Om at det er tredje dagen på rad med over 100 smittede, sier Wolden:

– Det er som forventet. Vi har hatt masse positive hurtigtester de siste dagene. De viser seg å stemme, for de slår også positivt ut på PcR-testene.

Nå er nesten alle studentene som skal studere i Trondheim i høst, tilbake i byen. Han ber studentene holde seg hjemme og unngå sosial kontakt.

– De som kommer tilbake nå har nok ambisjoner om å få til noe sosialt, men det må vi få dem til å unngå. Det er der smittespredningen skjer. Det jobber vi med nå, sier han og forteller at det er rundt 170 personer som er på isolasjonshotell i Trondheim.

Les også

Stort oppmøte på jegermesse

Kommentarer til denne saken