Gå til sidens hovedinnhold

Nye smittede i Verdal, Steinkjer og Inderøy – dette er koronastatus fredag

Slik er smittesituasjonen per fredag 10. september.

I dag er det fredag og klokken tikker mot helg. Det siste døgnet kan flere nordtrønderske kommuner meldt om nye smittetilfeller.

Det som går igjen er at det er unge personer som tester positivt.

Inderøy melder fredag morgen om at det i løpet av torsdag ble påvist fire nye smittetilfeller. Dette er elever ved både Inderøy ungdomsskole, Inderøy videregående skole og Steinkjer videregående skole, samt en voksen smittet i en annen kommune.

Smittesporing er iverksatt.

Les også

Henning (78) frykter å måtte reise hjem igjen uten å få med seg barnebarnets konfirmasjon

Ungdom meldte fra selv

Torsdag meldte Verdal kommune om at det onsdag ble meldt ett nytt tilfelle av korona i Verdal. Det er ingen forbindelse til tidligere kjente tilfeller. På sine hjemmesider skriver kommunen at mange nærkontakter følges opp med testing og karantene etter kriterier avhengig av vaksinasjonsstatus.

Fredag meldte Verdal kommune om nok et smittetilfelle. Dette var en ungdom som testet positivt på selvtest. På hjemmesidene skryter kommunen av at ungdommen selv sa ifra til skole og nærkontakter slik at det nå følges opp med testing. «Et glimrende eksempel på hvordan det skal gjøres».

LES OGSÅ: To nye pasienter innlagt på St. Olav med korona

I Steinkjer har det det siste døgnet er det meldt om 1 nytt smittetilfelle. Det er en gutt under 18 år med kjent nærkontakt.

Også Meråker kommune meldte torsdag om en ny positiv koronatest på en person med bostedsadresse i Meråker. Personen er satt i isolasjon og nærkontakter i karantene inntil prøvesvar av disse foreligger. Smittesporingen er i gang.

Levanger har ikke meldt om nye smittetilfeller det siste døgnet.

Les også

Nå er det et annet virus som herjer – slik skal du forholde deg til sykdommen

Les også

Monica og Robert fikk spesialbestilling fra Britannia: – Nå får vi det travelt

Kommentarer til denne saken