Gå til sidens hovedinnhold

Nye smittetilfeller i samtlige kommuner på Innherred

Dette er smittestatus fredag 17. september.

Torsdag ble nok en person lagt inn ved Sykehuset Levanger med koronasmitte. Sykehuset har nå to innlagte koronapasienter.

LES OGSÅ: To personer er innlagt ved Sykehuset Levanger med koronasmitte

Tom for hurtigtester

Tidligere i dag ble det kjent at 15 personer har fått påvist koronasmitte de siste to dagene i Levanger kommune. Smitten spres seg i ungdomsmiljøet og innad i familier, skriver kommunen på sine nettsider.

I tillegg er lageret av selvtester til bruk i skoler og barnehager tomt. I alt er 4.000 tester benyttet. Kommunen forventer ny leveranse neste uke, men skriver at det kan bli noen dager hvor de ikke har tilgang på hurtigtester.

Les også

– Flere av de smitteverntiltakene som står igjen må vi nok regne med å ha en god stund framover

Ungdomssmitte

Også i de andre kommunene på Innherred ser vi at smitten i stor grad foregår i ungdomsmiljøet.

I Steinkjer har det det siste døgnet kommet inn melding om sju nye smittetilfeller. Det er snakk om to gutter og fire jenter under 18 år, samt én mann i alderen 18 - 65 år.

I Inderøy kommune ble de torsdag meldt om tre nye inderøyninger med påvist koronasmitte. I tillegg har også en elev ved Inderøy videregående skole med bosted i en annen kommune også fått på covid-19.

LES OGSÅ: – Flere av de smitteverntiltakene som står igjen må vi nok regne med å ha en god stund framover

Også i Verdal kommune er det meldt om nye smittetilfeller. Tre personer har fått påvist smitte. Den ene personen er en kjent nærkontakt, og de to andre er skoleungdommer. En av skoleungdommene har positiv hurtigtest som kontrolleres med PCR. Nærkontakter er varslet.

I Stjørdal har åtte personer testet positivt for covid-19, det siste døgnet. Så langt denne uken er det registrert 34 personer med påvist smitte som er bosatt i Stjørdal.

Les også

God oppslutning om vaksinering av 12-15-åringene - men to grupper skiller seg ut

Les også

Massevaksinering ved Steinkjer ungdomsskole: – Jeg var litt nervøs først

Kommentarer til denne saken