Slik skal du kjøre rundkjøring riktig

Likevel overøses forsikringsselskapene av saker etter ulykker i rundkjøringer.

Nyheter

Fagleder for trafikanter ved Statens vegvesen, Jens Børøsund, bekrefter det forsikringselskapene sier; at mange i Nord-Trøndelag bommer på trafikkreglene når de skal kjøre i rundkjøring.

– De tenker for vanskelig. Det er lett, det er akkurat det samme som å kjøre i et kryss, bare at det er en sirkel i midten, sier han.

– Blink deg inn

Børøsund ble med oss på en kjøretur hvor han forklarer reglene og viser oss hvordan vi kjører.

Se hvordan du skal kjøre i rundkjøring i videoen øverst i saken.

– Det viktigste er å tilpasse farten, lese trafikkbildet og vise tegn til hvor du skal, både på vei inn og ut av rundkjøringen.

Krasjer i rundkjøringen

«Alle» bilistene i Nord-Trøndelag mener nemlig de kjenner reglene for rundkjøringer godt, viser en undersøkelse fra Gjensidige fra 2014.


 

Praksisen tyder derimot på at det ikke stemmer helt. Antallet ulykker øker stadig, og selv om forsikringsselskapet Gjensidige ikke fører egen statistikk på ulykker i rundkjøringer, kan de bekrefte at det skjer hyppig.

– De skjer ofte på grunn av at bilister bryter vikeplikten, plasserer seg feil i forhold til hvor en skal, og ikke bruker blinklys slik at andre trafikanter misforstår, sier informasjonssjef i Gjensidige, Pål Rune Eklo.