Her elsker barna skateparken

Barnehagebarna i Espira Gjemble har lite tid til å prate når de er i skateparken i Levanger sentrum.
Nyheter

– Sjå på mæ no da!, roper Brian Farstad (5), mens han løfter den ene foten opp fra sparkesykkelen. Der suser han av gårde rundt i «bassenget», energisk og uredd.

Ivrige i leken

Sammen med seg har han 17 andre barnehagebarn fra Espira Gjemble, og de er mildt sagt ivrige i leken. Litt vanskelig kan det være for en del å komme seg opp, men de er flinke til å hjelpe hverandre, og får gjerne en håndsrekning fra de voksne. Dette er deres andre tur til skateparken, og barna har falt pladask (bokstavelig noen ganger også) for arenaen.

Låner sparksykler fra Utstyrsbua

– De koser seg veldig her. Og foreldrene synes det er bra at vi drar hit. Barna er godt vant med sykler, og til dette låner vi sparkesykler fra Utstyrsbua. Litt skummelt var det å kjøre ned her de første gangene, men nå går det strålende. De kjenner grensene sine godt, og gjør bare det de føler seg trygge på, sier Ingar Breivik, ansatt i Espira Gjemble.

Ikke mange sekunder mes pust i bakken

– Gikk det bra med deg? høres en ung stemme fra skateverden. Arn (4) falt av sykkelen, men får raskt hjelp av vennene til å komme seg opp igjen.

– Det er artig å holde på med dette. Kjempeartig. Det var ganske enkelt å lære seg, sier Arn, mens han tar en pust i bakken. Men det er ikke mange sekundene han har tid til å prate.

– Sjå, no ska æ ned her, sier han plutselig

og legger i vei igjen. n