Fikk en rustholk av farfar

Påtroppende fylkesråd for samferdsel, Frode Revhaug, fikk en rustholk av farfar før konfirmasjonen. Nå ønsker han seg en Tesla SUV.

Vasker selv: påtroppende fylkesråd for samferdsel, Frode Revhaug, liker å holde bilen i orden, og finner gjerne fram både vaskesvamp og poleringsfille framfor en tur i vaskeautomaten.  Foto: privat

Frode Revhaug (58)
  • Gift, tre voksne barn.
  • Daglig leder i Turbuss i Stjørdal, og Høyres gruppeleder i fylkestinget.
  • Blir valgt til fylkesråd for samferdsel i det fylkestinget som holdes i midten av oktober.
  • Var ordfører på Frosta fra 2009 til 2011.
Nyheter

Hvilken bil kjører du selv i dag, og hvorfor?

– I dag kjører jeg en Honda CR-V, 2013 modell. Jeg har hatt mange Honda, og er fornøyd med kjøreegenskapene og at bilen er praktisk.

Bensin, diesel eller elbil? Fordi?

– Det er en 2.2 l dieselbil. De siste bilene jeg har hatt har vært dieselbiler, noe jeg har vært fornøyd med.

Lidenskap eller nyttegjenstand? Bruker du timer på håndvask og polering, eller er det en kjapp tur innom bilvaskehallen når det trengs?

– Jeg liker å kjøre, og kjører mange kilometer per år. Jeg vil ha en bil som har gode kjøreegenskaper, samtidig som jeg setter fremkommelighet og sikkerhet høyt. Bilen er sjelden innom en bilvaskemaskin. Jeg liker å holde bilen i orden, både innvendig og utvendig. Så håndvask og polering hører med ja.

Din første bil, og hva betydde den for deg?

– Det var en Volvo PV, B 16 motor med 3-trinns kasse. Jeg fikk den av farfar Olav Revhaug før jeg ble konfirmert. PV`en var full av rust! Farfar ville åpenbart at jeg skulle lære meg å sveise rust. Tross mange og lange timer med sveising, kom den aldri på veien. Rusten vant, og PV`en forsvant!

Må ha i bilen? Fordi?

– I farten kommer jeg ikke på noe spesielt. Men det nødvendigste er med.

Beste og mest minnerike biltur?

– Privat var det en tur med familien til Tyskland på midten av 90-tallet. Vi kjørte til Bayern i Sør-Tyskland, var innom Østerrike og Sveits. En flott opplevelse, med en god Volvo V70.

Som sjåfør i Bilruta Frosta-Åsen AS var det mange minnerike turer, både innenlands og til utlandet. Kanskje var en tur til Chamonix i Frankrike på slutten av 80-tallet en av dem jeg husker best.

Hva blir din viktigste oppgave som fylkesråd for samferdsel?

– Først må jeg sette meg godt inn i alle områdene. Det er mange store og små saker, både på vei, bane, ferge, busstransport med mer.

Hvilken gavepakke  kan du love nordtrønderske bilister?

– I de siste årene har det vært investert mye på samferdsel. Framover vil det også være behov for vedlikehold og fornying. Men økonomien til fylkeskommunen vil være avgjørende for hvor store summer samferdsel kan bruke.

Kunne du ha tenkt deg og vært del av et bil-kollektiv, delt med naboen?

– Det tror jeg blir vanskelig nå. Kanskje en gang i fremtiden?

Drømmebilen? Og hvorfor akkurat den?

– Akkurat nå synes jeg Tesla sin SUV-modell er spennende! Tesla har høstet mye skryt, og er miljøvennlig. Den har jeg lyst til å prøve!