Ikke lenger på svartelista

Nordic Harvest Mission har gitt Innsamlingskontrollen (IK) opplysningene de etterspør.

Leif Johnny Johannessen (t.h.) og Per Kristian Fjellvang i Nordic Harvest Mission. 

Nyheter

Innsamlingskontrollen (IK) offentliggjør hvert år en såkalt OBS-liste, for å advare mot mulig useriøse innsamlinger og organisasjoner.

For andre året på rad har den kristne organisasjonen Nordic Harvest Mission, som holder til i Levanger, havnet på lista, som nå består av 41 organisasjoner.

Oversendt mandag

Tirsdag kveld kunne imidlertid selskapet melde at de var fjernet fra OBS-lista.

– Etter en tids dialog med Innsamlingskontrollen  (IK), har vi som organisasjon besluttet å gi IK de opplysningene de har etterspurt hos oss, skriver daglig leder og styreleder Leif J. Johannesen i en pressemelding.

Han kan fortelle at informasjonen ble oversendt mandag, og at selskapet har fikk følgende svar fra IK.

«De opplysningene som er gitt er tilfredsstillende ut fra kravet om åpenhet både med hensyn til økonomiske forhold og det organisatoriske. Det er på denne bakgrunn ikke grunnlag for innføring I Obs-listen ut fra dette hensyn.»

Belastende situasjon

Da Trønder-Avisa skrev om svartelistingen fredag forrige uke, innrømmet Johannesen at det har vært belastende å havne på den berømmelige listen. Dette fordi det kan gi mistanke om uredeligheter.

Johannesen sier videre at Nordic Harvest Mission hele tiden har ment at de driver virksomheten etter strenge økonomiske og etiske normer.

– Vi skjønner likevel behovet for å gi våre givere større mulighet til å se hvordan gavene deres forvaltes, sier Johannesen.

Relaterte saker:

Nordic Harvest Mission svartelistet for andre år på rad

Men nå åpner organisasjonen for mer innsyn i regnskapene for å komme seg ut av listene.