Silje (24) fra Namsos er siste kvinne i poker-NM

Tirsdag skal tidenes første offisielle norgesmesterskap i poker avgjøres. Fire spillere kjemper om tittelen og førstepremien på 1,4 millioner skattefrie kroner.

ALENE MOT GUTTA: Silje Nilsen (24) har imponert i poker-NM, og er blant de elleve spillerne som fortsatt kjemper om den historiske tittelen. Foto: Lina Olofsson, Global Poker Tour 

FAKTA

Premiestigen Main Event:

  • 1. plass: 1.405.150 kroner
  • 2. plass: 773.510 kroner
  • 3. plass: 535.250 kroner
  • 4. plass: 384.240 kroner
  • 5. plass: 318.970 kroner
  • 6. plass: 257.390 kroner
  • 7. plass: 197.150 kroner
  • 8. plass: 138.930 kroner
  • 9. plass: 106.040 kroner
Nyheter

Silje Nilsen (24) fra Namsos, som til daglig bor i Trondheim, er den eneste kvinnelige spilleren igjen i turneringen, og øyner nå den historiske tittelen.

Men hun står foran en formidabel oppgave, skriver VG, hvor denne saken først ble publisert.

Klokken 18.20 er det kun fire spillere igjen, og Silje er blant dem.

Da turneringens siste dag startet var hun på en tiendeplass, og måtte blant annet utkonkurrere den norske VM-helten fra 2014 – Felix Stephensen.

Stephensen den største profilen som er igjen i turneringen, etter at pokerproffer som Thor Hansen og Johnny Lodden, og kjendiser som Tone Damli, Fridtjov Såheim og Aylar Lie er slått ut av turneringen.

De elleve spillerne som er igjen er sikret en premie på 88.680 kroner, mens vinneren stikker av med hele 1,4 millioner kroner og ikke minst den historiske tittelen som den første offisielle norgesmesteren i poker.

Rørt pokerpresident

1974 spillere stilte til start i hovedturneringen under det første offisielle mesterskapet i poker på norsk jord.

Hovedturneringen, som spilles i No Limit Texas Hold'em, hadde et innkjøp på 5000 kroner – hvor fem prosent av innkjøpet gikk til Blodkreftforeningen.

President i Norsk Pokerforbund, Sigurd Eskeland, er svært fornøyd med arrangementet.

– Det er helt fantastisk å få lov til å være med på dette. Jeg trodde det skulle bli en suksess, men dette har overgått alle mine forventninger. Jeg er veldig fornøyd med arrangementet så langt og gleder meg enormt til finaledagen, sier han til VG.

Eskeland spilte selv turneringen, og innrømmer at det var stort endelig å få spille et offisielt norgesmesterskap på norsk jord.

– Jeg ble rørt der jeg satt som en av flere tusen deltagere. Vi har jo jobbet for det en stund, og det var virkelig stort å få delta.

Han endte på en meget respektabel 30. plass av de 1974 deltagerne, og fikk med seg drøyt 30.000 premiekroner.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg forsøker alltid å måle nettopp egen innsats mer en resultatet. Jeg er fornøyd med måten jeg spilte på og planen jeg hadde for turneringen. Å bli nummer 30 av nesten 2000 kan man uansett ikke klage på.

Tre titler

Det første lovlige norgesmesterskapet i poker har tre grener – No Limit Texas Hold'em Main Event, Pot Limit Omaha (PLO) og No Limit Texas Hold'em turbo.

Simen Birkelund vant den første tittelen og 160.000 kroner, da han sto igjen som den siste av 324 spillere som spilte PLO-turneringen torsdag.

Samtidig som finalebordet i Main Event spilles tirsdag, skal det også kåres en vinner i turbo-turneringen. 1304 spillere deltok i turneringen, og før den avgjørende dagen er 318 spillere igjen.

Her kan du se hvilke spillere som er igjen i turbo-turneringen (ekstern lenke)

PS! Før lovendringen som åpnet for å arrangere norgesmesterskapet i poker i Norge, har det allerede i en årrekke blitt arrangert et uoffisielt norgesmesterskap i utlandet. De siste årene i Dublin. Mesterskapet ble arrangert første gang i 2002, og har de siste årene hatt over tusen deltagere. Dette arrangementet vil fortsatt bli arrangert til tross for at det nå er lovlig å arrangere NM på norsk jord.

Relaterte saker:

Northug blir redaktør for én dag

Petter Northug får teste seg som redaktør for Vi Menn i løpet av kort tid.

Steinkjermann jubler over pokerløfter

Lars Erik Austli fra Sunnan i Steinkjer er fornøyd med FrPs løfter om at norgesmesterskapet i poker skal holdes i Norge neste år.

– Vi garanterer poker-NM i Norge

Neste år blir det mulig å spille poker med pengeinnsats i Norge helt lovlig, sier Frp-nestleder Per Sandberg til VG. Han garanterer at det blir NM på hjemmebane i 2015.