Ettertraktet pokerfjes

Etter andreplassen i poker-NM står sponsorene i kø for å sikre seg Silje Nilsens underskrift.

Silje Nilsen markerte seg med en andreplass i poker-NM tirsdag, og jaktes nå av flere sponsorer.   Foto: Tomas Stacha/Global Poker Tour

Nyheter

Det vakte oppsikt da den 24 år gamle Namsos-jenta sikret seg andreplassen og 765.000 kroner i det første poker-NM på norsk jord tirsdag. I dagene etterpå har telefonen ringt jevnlig.

– Det har vært veldig hektisk, med intervjuer, gratulasjoner og henvendelser fra sponsorer, forteller hun.

Forhandlinger

Nilsen er nå i forhandlinger med flere aktuelle sponsorer, uten at hun foreløpig kan røpe hvem det er snakk om.

– Den ene er en ganske stor og kjent aktør, og så er det noen mindre. Det pågår budrunder nå, og jeg må bestemme meg for hvem jeg skal velge, sier hun.

Namsosjenta startet å spille poker for åtte år siden, og har de siste fire-fem årene hatt det som hovedgeskjeft.

– Jeg har hatt litt deltidsjobbing i tillegg for å holde familien fornøyd, men det siste året har jeg kun satset på pokerspillingen, forteller hun.

– Hvordan er det å livnære seg som pokerspiller?

– Det er jo en litt usikker jobb, så det har gått litt opp og ned, men med nye sponsorer på plass blir det tryggere. Nå ser jeg fram til å kunne reise mer og delta på større turneringer, sier Nilsen.

Skuffelsen går over

Rett etter finaletapet mot Felix Stephensen var hun veldig skuffet, og uttalte at hun gladelig hadde gitt fra seg pengepremien for andreplass i bytte mot tittelen.

– Skuffelsen begynner å gå over nå, men det er klart det hadde betydd mer med en tittel. Nå har jeg kommet dit at jeg kjenner på at jeg skal være fornøyd med andreplassen og bruke det som motivasjon videre, sier hun. Neste store mål er NM i Dublin i mars, der hun håper å ta en tittel.

– Hvordan trener du for å bli en bedre pokerspiller?

– Jeg lærer veldig mye av å spille mot de som er bedre enn meg. I miljøet i Trondheim spiller jeg sammen med mange tidligere norgesmestre, så jeg har mange å spørre om råds. Jeg har ikke så mye tid til å spille poker på nett, men det hender jeg gjør det også, sier hun.

Nilsen tror pokerinteressen i Norge kommer til å ta seg kraftig opp etter at spillet ble lovlig her til lands.

– Interessen har eksplodert nå, og jeg tror det blir veldig stort etter hvert, sier hun.

Liker å spille mot gutta

Selv om det er en del jenter med i pokermiljøet, er det fortsatt gutta som er i klart flertall, og det er ikke noe problem for Silje Nilsen.

– Jeg trives godt med å spille med gutta, og syns ofte jentene er vanskeligere å lese. Det kommer kanskje delvis av at jeg ikke har spilt mot så mange jenter, innrømmer hun.

– Er det kjønnsforskjeller på hvordan man spiller poker?

– Ut fra det jeg har sett, spiller jentene ofte mer forsiktig og tar mindre risiko. Det synes jeg egentlig er litt synd – jentene kunne godt vært litt tøffere.

– Men du spiller tøft?

– Jeg tar nok større sjanser, ja. Og så er det fortsatt sånn at man blir undervurdert som kvinnelig pokerspiller, så da er det artig å gjøre det bra, sier Silje Nilsen.