Tok «Black Friday» helt ut ved Elkjøp

Elkjøp Steinkjer ville overraske kundene med ribbe. Da ble det skikkelig «Black Friday» og evakuering av hele kjøpesentret.

LIGNET IKKE GRISEN: Her er årsaken til at Amfi Steinkjer måtte evakueres under «Black Friday». Daglig leder Magne Ryan (t.h.) serverer de kjøkkenasvarlige, lagersjef Bent-Are Martinsen og selger Andrea Krogstad. 

Nyheter

En ekstra service overfor kundene på «Black Friday» gikk ikke helt som forventet ved Amfi i Steinkjer fredag. Elkjøp ville nemlig sette en ekstra spiss på dagen ved å servere sprøstekt ribbe.

Da grillen i stekeovnen ble satt på for den siste finishen, gikk det ikke lenge før brannalarmen ulte, og hele Amfisentret måtte evakueres.

– Det var så fullt av kunder at vi rett og slett glemte ribba. Vi beklager veldig og er utrolig lei oss for at vi forårsaket dette, sier daglig leder Magne Ryan ved Elkjøp.

Selger og lagersjef tar skylddeling

Det var lagersjef Bent-Are Martinsen og selger Andrea Krogstad som hadde fått ansvaret for å sette ribba i ovnen.

– Problemet var bare at vi hadde glemt å avtale hvem som skulle ta ut ribba igjen, sier Krogstad som er sprek nok til å ta en prat med Trønder-Avisa.

LES OGSÅ: Evakuerte Amfi Steinkjer

Etter hvert dukker også lagersjefen opp etter flere oppfordringer. Martinsen og Krogstad blir til slutt enig om å ta skylddeling.

Selv om forglemmelsen førte til evakuering av sentret, har verken de to deltidskokkene eller butikksjefen problemer med å se det humoristiske i det.

– Fargen på ribba matchet iallfall perfekt til «Black Friday», ler daglig leder Magne Ryan, som forteller at det er mer ribbe igjen for den som liker den litt brent.

Mulig ribba droppes neste år

Han har ingen planer om at svartribbe skal bli en årlig tradisjon på denne store handledagen. Selv om kundene nok vil få seg en overraskelse også neste år.

– Overraskelse skal det bli. Men da skal vi planlegge noe som ikke tømmer sentret. Det blir det dårlig handel av, sier Ryan.

Til tross for at butikken var tom en periode under evakueringen, hadde Elkjøp passert 1,5 millioner kroner i omsetning kl. 17.30.

– Det ligner ikke grisen. Det har vært fullt kjør fra vi åpnet klokka 7 i morges, sier Ryan.

Relaterte saker:

Evakuerte Amfi Steinkjer fredag ettermiddag

Matos fra et spiserom utløste brannalarmen.