Farlig forbikjøring på E6:

Vogntoget kjører forbi på bakketopp – så kommer det en bil imot

Vogntogsjåføren innrømmer at forbikjøringen ble stygg: – Bilen akselererte da jeg begynte å kjøre forbi. Jeg hadde to valg: Presse bilen av vegen, eller håpe at det gikk bra.

Nyheter

Trønder-Avisa mottok torsdag en video av det som ser ut som en svært farlig forbikjøring gjort av et vogntog på E6. Hendelsen skjedde tirsdag formiddag.

Nesten i grøfta

Vogntoget starter å kjøre forbi en personbil like før bakketoppen nord for Røra, og så kommer det en bil imot. Bilen som kommer imot må, som man ser på videoen øverst i saken, legge seg langt ut på vegskulderen og stanse for å berge seg fra kollisjon.

– Jeg fikk hjertet i halsen, sier Frank Robert Olsen som har sendt oss videoen.

Han kjørte to biler bak da hendelsen skjedde. Han forteller at farten var på cirka 70 km/t, som er fartsgrensen på stedet.

– Jeg forstår ikke hvorfor man må ha en slik kjørestil som yrkessjåfør. Det er skremmende, sier Olsen.

– Ja, det ble en stygg forbikjøring

Sjåføren for vogntoget innrømmer til Trønder-Avisa at forbikjøringen ble stygg. Han mener likevel at det har sin forklaring.

– Jeg kjørte bak denne bilen fra Gråmyra til Røra. Den kjørte 10 – 20 km/t under fartsgrensen hele vegen og slapp meg ikke forbi, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Han kjører forbi rett før bakketoppen, den tullingen. Søkki ta, der holdt det på å smelle! hører vi Frank Robert Olsen si om den skremmende forbikjøringen.   Foto: Frank Robert Olsen

 

Vogntogsjåføren mener at han til slutt måtte ta valget om å kjøre forbi bilen, da sjåføren lå 20 km/t under fartsgrensen ut fra Røra.

– Jeg hadde oversikt og la meg ut, men da jeg kom opp ved siden av bilen med førerhytta, begynte den å akselerere. Jeg hadde to valg: Kjøre på og håpe at det gikk bra, eller presse bilen ut av vegen, forteller vogntogsjåføren.


LES OGSÅ:

Her smeller det nesten på E6 - skviser seg mellom to biler

Dette koster det å være «idiot» i trafikken


Han legger til at å akselerere med et vogntog er noe helt annet enn å gjøre det samme med en bil.

– Det tar lang tid å komme opp i samme fart som en personbil som akselerer. Forbikjøringen hadde ikke vært noe problem om hun ikke hadde akselerert. Da hadde jeg rukket å kjøre forbi med god margin – men sjåføren var helt stiv i blikket og fulgte ikke med, hevder vogntogsjåføren.

Strekningen Trondheim – Helgeland kjører sjåføren flere ganger i uka, noe han har gjort i 10 år. Han forteller at situasjonen var svært skremmende – ikke bare for de andre på vegen.

– Det er ikke noe hyggelig å sitte i førerhytta når slike ting skjer. Det er skummelt. Jeg vet at det ble en stygg forbikjøring, men jeg visste ikke hva annet jeg skulle gjøre.

Relaterte saker:

Frp i Nord-Trøndelag savner mer vegsatsing i fylket – Vil ikke ha et av prosjektene som kommer

Frps fylkeslag mener midt-delere og forbikjøringsfelt vil «ødelegge» en av «de siste, gode og oversiktlige E6- strekningene» i fylket.

Her smeller det nesten på E6

Skviser seg mellom to biler under farlig forbikjøring.

Dette koster det å være «idiot» i trafikken

Kjørte du 10 km/t over fartsgrensa? Glemte du å blinke? Sneik du deg feil veg gjennom enveiskjørt gate? Dette koster det å være «idiot» i trafikken.