Per Sandberg er ny fiskeriminister

Statsminister Erna Solberg har satt ny regjering. Robert Eriksson fra Verdal er ute. Per Sandberg fra Levanger inn.
Er du positiv til endringene i regjeringen?
Du må velge et alternativ
Nyheter

Den ferske fiskeriministeren Per Sandberg (Frp) var flankert av den nye europaministeren og Elisabeth Aspaker (H) ny arbeids- og sosialminister Anniken Haugli (H) på venstre fløy. Mellom dem og Erna Solberg gikk Vidar Helgesen (H) som overtar som klimaminister.

Helleland blir kulturminister

På Solbergs høyre side hadde Sylvi Listhaug (Frp) følge av Linda Hofstad Helleland og Jon Georg Dale (Frp). Listhaug går inn i en nyopprettet stilling som statsråd med ansvar for innvandring og integrering, Helleland blir ny kulturminister, mens Dale overtar for Listhaug som landbruksminister.

Statsministeren kom ikke med noen offisielle uttalelse på Slottsplassen. Det sparte hun til en pressekonferanse som skal holdes i regjeringens representasjonsbolig klokken 10.15. Deretter følger nøkkeloverrekkelser på rekke og rad i de ulike berørte departementene.

Nye fjes på Stortinget

En av dem som nå kommer inn på Stortinget, er Høyres Torhild Aarbergsbotten som etter stortingsvalget for to år siden endte opp som vararepresentant for Linda Hofstad Helleland, melder NRK. Helleland ble onsdag utnevnt til ny kulturminister

Den nye fiskeriministeren Per Sandbergs stortingsplass overtas av Lill Harriet Sandaune fra Sør-Trøndelag Frp.

Ingen av statsrådene som går ut av regjeringen, Thorhild Widvey, Tine Sundtoft og Robert Eriksson, er innvalgt på Stortinget.


Fakta om Per Sandberg:
  • Ny fiskeriminister i Erna Solbergs regjering
  • Født 6. februar 1960 i Levanger i Nord-Trøndelag.
  • Hjelpegutt ved Levanger Ingeniørvesen 1976-1977, servitør og barkeeper ved Ustaoset Høyfjellshotell 1977-1980, bildekkbygger ved Viking Askim 1980-1981 og prosessoperatør ved Norske Skog i Skogn 1982-1997. Gjorde tjeneste i FNs fredsbevarende styrke i Libanon, UNIFIL, i 1986.
  • Tillitsvalgt i Fellesforbundet 1988-1989.
  • Medlem av Levanger kommunestyre for Frp 1989-1999 og 2003-2005, og i fylkestinget i Nord-Trøndelag 1995-1997.
  • Innvalgt på Stortinget for Frp fra Nord-Trøndelag 1997-2005 og fra Sør-Trøndelag fra 2005.
  • Første nestleder i Frp siden 2006.
  • Bosatt på Senja i Troms med sin kone og deres barn.
  • Representerte Fremskrittspartiet under regjeringsforhandlingene i 2013, men takket nei til å bli statsråd eller parlamentarisk leder.
  • Kilde: Stortinget, NTB

Jøran Kallmyr (Frp) går fra justisminister Anders Anundsen (Frp) til påtroppende innvandrings og integreringsminister Sylvi Listhaug.

Politisk rådgiver André Kolve (Frp) er utnevnt til statssekretær for partifellen og finansminister Siv Jensen.

Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp), kona til Christian Tybring-Gjedde, blir olje- og energiminister Tord Liens (Frp) nye statssekretær.

Bård Folke Fredriksten (Frp) blir statssekretær for

Relaterte saker:

LEDER:

Fanger inn solospiller

Dagens leder fra Trønder-Avisa.

SANDBERG INN I REGJERINGEN:

Sikker på at mentoren vil levere varene

Frp-laget i Levanger er nærmest i ekstase over at Per Sandberg i dag etter alle solemerker blir utnevnt som nye fiskeriminister i Solberg-regjeringen.

Solberg stokker om regjeringen

Per Sandberg som innvandringsminister ville vært svært vanskelig å svelge for Venstre og KrF, mener valgforsker. Som fiskeriminister kan samarbeidet bli lettere.

Almås beklager Eriksson-avgang

Fylkesleder Einar Almås i Frp mener Robert Eriksson har gjort en meget god jobb som arbeidsminister, og synes det er overraskende at han trer ut av regjeringen.

Fakta om endringer i regjeringen

NRK og flere aviser melder tirsdag at Erna Solberg i et ekstraordinært statsråd onsdag vil kunngjøre endringer i regjeringen for første gang siden hun tiltrådte for to år siden.

Direkte om endringene i regjeringen

Her kan du følge med direkte om endringene i regjeringen, som statsminister Erna Solberg (H) presenterer onsdag.

TV2: Robert Eriksson går av som statsråd

TV2 skriver at det er bekreftet at arbeids- og sosialministeren fra Verdal går av.

NRK: Sandberg blir ikke innvandringsminister

Kanalen fikk mandag opplyst at Sandberg skulle bli innvandringsminister, men det er senere blitt avkreftet av kilder i regjeringen.