Raser mot partiledelsen

Frp i Nord-Trøndelag sier flere lokallag i fylket vurderer å stille på bygdelister fordi partiet sentralt har sviktet dem.

Einar Almaas i Nord-Trøndelag Frp  Foto: Johan Prestvik

Nyheter

«Nord-Trøndelag FrP er bestyrtet, frustrert og meget skuffet over den behandling tidligere Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson har fått ved de senere endringer av Regjeringen», står det i brevet.

Leder i Nord-Trøndelag Frp, Einar Almaas, sier han ikke tror de innleder noen langvarig dialog med partiledelsen når de sender dette brevet.

– Jeg tror ikke det blir noe stort etterspill, men vi føler vi er nødt til å si fra hva vi mener om denne saken. Frp har ofret altfor mye i denne rokeringen, sier han.

Fravær av medmenneskelighet

«Vi har ingen respekt for de sentrale aktørers håndtering av dette, og det totale fravær av medmenneskelighet som vises i forhold til den av Regjeringens ministre, som ikke bare har hatt den mest krevende jobben, men som også har gjort den beste innen et saksfelt der Frp ellers har blitt slaktet», står det i brevet.

«Knefall for Høyre»

I brevet skriver de blant annet at svarte biler, og ikke fag- eller sakskunnskaper har blitt sentrale.

«Et samlet Nord-Trøndelag FrP tar avstand fra partiledelsens håndtering av denne saken, og er nærmest vantro når det gjelder knefallet for Høyre».

Almaas sier de har følt seg marginalisert av Frp sentralt lenge. At Robert Eriksson måtte gå av som statsråd har ikke bedret forholdet.

«Vi er kjent med at det i flere lokallag i Nord-Trøndelag nå vurderes bygdelister som et alternativ til et FrP som har sviktet dem totalt. Lokalt har man stått på i år etter år, med utrettelig arbeid for Fremskrittspartiet, bare for nå å oppleve en partiledelse som godkjenner at en av våre beste ubarmhjertig kastes ut. Det vil bli krevende å gjøre godt partiarbeid og holde laget samlet etter dette», skriver fylkeslederen i brevet.