Tappet og klart for den første Inderøy-akevitten

Den første Inderøy Aquavit No 1 er klar, men på Vinmonopolet kommer den ikke før i mai.

Akevitten har vært lagret i et halvt år i sherryfat. Her tar Svein Berfjord en stikkprøve da Trønder-Avisa besøkte ham i mai 2015. Foto: Jon Åge Fiskum 

Slik ser de nye etikettene til Inderøy-akevitten ut. 

Reklamebyrået Reoslo har designet identitet og etikett. 

Nyheter

119 år etter siste aquaviten ble destillert og tappet på  Sundnes Brenneri., er  det tappet og klart for INDERØY AQUAVIT No 1 Single Cask fra Inderøy Brenneri .

- Ja, det stemmer det. Jeg har holdt på noen dager. Jeg er fornøyd, men det hejlper ikke så mye. Det store spørsmålet er om markedet blir fornøyd, sier bonde og destillatør Svein Berfjord på Berg gård.

800 flasker

Berfjord la den første akevitten på fat 8. mai i fjor. Fra ett fat får han ca. 1.500 flasker.

- Jeg har ca. 800 flasker ferdig, men det er forbeholdt hotell- og restaurantmarkedet.  Det tar noe lenger tid å få dem i hyllene på Vinmonopolet. Trolig vil ikke det skje før i mai 2016, sier Berfjord.

Stor pågang

Etter at en samarbeidspartner gratulerte med markedagen på facebook torsdag, har det strømmet på med henvendelser.

- Mange har spurt om de kan få tak på flaskene, også profesjonelle aktører som Quality Grand hotell på Steinkjer, Jægtvolden, Øynaparken og Backlund på Levanger. De heldigste vil kanskje få seg en smak til helga, smiler Berfjord lurt.