Jørgen Svane (22) er 140 centimer høy, og møter mye skepsis når han søker jobb som lastebilsjåfør:

– Mange ser bare utfordringer - men husk, jeg er kun litt kortere enn deg

Jørgen Svane så seg lei av at mange kun så problemer på grunn av høyden hans. Nå har han skrevet et innlegg på Facebook som er delt av over 8000 personer på et halvt døgn.

Jørgen Svane (22) jobbet som lærling, men etter lærlingetiden har han vært arbeidsledig.   Foto: Trond Blikø

Jørgen Svane har fullført lærlingetiden og bestått fagprøven. Nå håper han at folk blir mindre skeptiske, og at han kan få drømmejobben.   Foto: Privat

Trønder-Avisa var med Jørgen Svane på jobb i 2014. Her ser vi det ekstra pedalsettet som trengs for at han skal kjøre lastebil.   Foto: Trond Blikø

Nyheter

Jørgen Svane (22) fra Steinkjer rager kun 140 centimeter over bakken, men er likefullt konge bak rattet av en semitrailer. Det er det ikke mange som ser, og etter et år som arbeidsledig fikk han nok.

– Det er frustrerende. Det er ikke mye tilpasning som skal til for at jeg fungerer likt som alle andre bak rattet, forteller Svane til Trønder-Avisa.

Tirsdag kveld skrev han et innlegg på Facebook hvor han skrev om skepsisen han møter når han søker jobb. Innlegget var delt av over 8.000 mennesker klokken 10.00 onsdag morgen, kun tolv timer etter det ble skrevet.

– Jeg har tenkt på å skrive noe slikt lenge, og bestemte meg for å gjøre det mandag kveld. Det tok kun en time, så var det delt av over tusen personer, forteller han.

To trinn og lange pedaler

Jørgen forteller at det kun er to ekstra trinn opp til trekkvogna og et ekstra pedalsett som skal til, så er han klar for å kjøre langtransport likt som alle andre med førerkortet for det.

– Det er mange som tror at det er mye verre enn det når de ser meg, men det tar kun en liten halvtime å montere dette, så er det klart. Å ta av pedalsettet tar nesten ikke noe tid heller, og da er bilen klar for en «normal» person igjen, forteller Svane.

Borch håper Svane-saken er en vekker

Etter halvannet år som arbeidsledig, er drømmejobben endelig innen rekkevidde for kortvokste Jørgen Svane. Jurist Sandra Borch håper historien er en vekker for arbeidsgivere.

 

I innlegget han skrev søker han «drømmejobben». Akkurat hva den er, er enkelt:

– Jeg vil sitte bak rattet på en seimtrailer, helt enkelt, forteller han.

Har alltid ønsket å bli sjåfør

Jørgen innleder innlegget på Facebook med at han er både positiv og har stå-på-vilje, og at han er en person som ser muligheter der andre ser problemer, samt at han kjenner sine begrensninger.

Han forteller at drømmen om å sitte bak rattet på en storbil, har vært der siden han gikk i barnehagen.

«Drømmen om å kjøre lastebil kom tidlig i barndommen, og helt siden barnehagealder var jeg fast bestemt på at jeg skulle bli sjåfør.
Mange år senere og ett gjennomført år på yrkessjåførskole ble drømmen til virkelighet, og førerkortet til lastebil var i boks»
skriver han.

Det var etter fullført lærlingetid og fagbrev, at Jørgen ble arbeidsledig.

– Jeg har vært arbeidsledig siden august 2014, men håper fortsatt, forteller han.

Her kan du lese hele innlegget:

Hei.Mitt navn er Jørgen Svane og er en gutt på 23 år, som søker jobb som lastebilsjåfør. Jeg er kortvokst og har en h...

Posted by Jørgen Svane on Tuesday, 19 January 2016

Overveldet av responsen

Svanes innlegg har mens denne saken har blitt skrevet blitt delt ytterligere 300 ganger, og innlegget er spredd over hele landet.

Tilbakemeldingene har utelukkende vært positive, og nå håper Svane at jobbsjansene har økt.

– Det er helt vilt hvor mange ganger det har blitt delt. Jeg er rett og slett rørt over responsen, sier han.

Han er åpen for alle typer jobb innenfor fagfeltet sitt, og er villig til å flytte for å få drømmejobben.

– Hvis den dukker opp, drar jeg hvor som helst.

Relaterte saker:

Ventet en prinsesse – så kom Martin!

«Du kødde no?» Trine Hustad Knudsen (22) trodde knapt det hun hørte da samboeren Ola Vang (23) kunne fortelle at prinsessen var en nydelig prins.

Northug kan få juling om han passerer 400.000 følgere

Får Petter Northug jr. 400.000 Facebook-følgere innen sesongslutt må skikongen gjennomføre en utfordring som folket bestemmer. Mye tyder på at det blir MMA-kamp mot Thomas Rønning Formo.