Trondheim Lufthavn Værnes ble stengt

Underkjølt regn har førte til at Værnes ble stengt for all trafikk mandag morgen.

Trondheim Lufthavn Værnes er stengt på grunn av underkjøt regn i rullebanen mandag morgen.  Foto: Marius Langfjord.

DY747 skulle tatt av fra Værnes til Gardemoen klokken 08.00 mandag morgen, men står fortsatt på bakken klokken 09.10.  Foto: Erik Waatland.

Nyheter

Mandag morgen har Trondheim Lufthavn Værnes trøbbel med underkjølt regn på rullebanen, og alle avganger og ankomster var midlertidig stengt.

Bakkemannskaper på lufthavnen jobber med å behandle rullebanen med kjemikalier for å fjerne glatta som er kommet av det underkjølte regnet.

– Underkjølt regn bygger is på banen. Det er nå behandlet med kjemikalier og sandt, sa Lasse Bardal som er lufthavnsjef ved Trondheim Lufthavn Værnes  til Trønder-Avisa, og forklarer videre:

– Så fort vanndråpene treffer bakken blir det is. Det er dette vi nå prøver å hindre.

Vanskelige forhold flere steder

Lufthavnsjefen forteller at det er vanskelige forhold i store deler av landet mandag morgen, og flere ankomster fra Oslo er forsinket fra Gardemoen.

– Det er underkjølt regn på Gardermoen også. Vi må regne med at det vil påvirke flytrafikken og at det vil bli dårlig punktlighet videre utover dagen, sier Bardal.

Blant flyene som ble stående på bakken var DY747 som skulle tatt fra Værnes til Gardemoen klokken 08.00, men kom seg ikke av gårde før omtrent en halvannen time senere.

Dobbelforsinkning

Passasjerer på veg til Oslo fikk dermed i morgentimene dobbelforsinkninger. Først med følgefeil fra Gardermoen, som også sliter med dårlig føre – så kom meldingen om nye forsinkninger på Værnes.

– Passasjerene må regne med forsinkelser, men de må likevel møte opp til vanlig tid for avgang, sier lufthavnsjefen.

DY747 skulle tatt av fra Værnes til Gardemoen klokken 08.00 mandag morgen, men står fortsatt på bakken klokken 09.10.  Foto: Erik Waatland.