– Bør hete Hell International Airport

Da lokalpolitikerne i Stjørdal forleden diskuterte Trøndelagsutredningen og spørsmålet om ett eller to fylker, ble navnet på Trondheim lufthavn Værnes plutselig et hett tema.

– Du kan ikke bruke bokstaven æ i et internasjonalt navn. Derfor mente jeg at Hell International Airport ville vært det beste om et navneskifte ble aktuelt, sier kommunestyrerepresentant Tommy Reinås (MdG).  Foto: Svein Helge Falstad

– Det var en kuriosa sak i debatten, men det har blitt et stort engasjement rundt saken, ler Tommy Reinås.  Foto: Sivert Rossing

Nyheter

Kommunestyrerepresentant Tommy Reinås i Miljøpartiet de Grønne (MdG) foreslo at Trondheim lufthavn Værnes får nytt navn, og at det beste navnet da er Hell International Airport.

Med glimt i øyet

– Debatten om flyplassens navn kom opp som en kuriositet i behandlingen av Trøndelagsutredningen. Vi var flere som med glimt i øyet tok til orde for at vi burde ta tilbake eierskapet til navnet på flyplassen. Den ligger jo i Stjørdal og Nord-Trøndelag, sier Tommy Reinås i en kommentar til Trønder-Avisa.

Det var Stjørdalens Blad som først omtalte navnedebatten som oppsto i kommunestyret.

Flere forslag

– Navneforslagene som ble fremmet var flere, men du kan ikke bruke bokstaven æ i et internasjonalt navn. Derfor mente jeg at Hell International Airport ville vært det beste om et navne-skifte ble aktuelt, sier Reinås.

Saken om å endre navn på flyplassen sto ikke på saklista, men i saken om Trøndelagsutredningen, der spørsmålet var om kommunen skulle gå inn for ett sammenslått trøndersk fylke eller ikke.

– Det var en kuriosa sak i debatten, men det har blitt et stort engasjement rundt saken, ler Reinås.