Denne saken ble en av de mest leste på t-a.no i 2016:

Kjøpte 1,5 liter Sprite – fikk 1,5 liter sprit

Coop Extra-butikken i Steinkjer, som solgte flaska, lover nå å skjerpe rutinene.

SPRITE ELLER SPRIT? Ekspeditør Liv Elin Kikut forsikrer om at denne flasken er totalt fri for alkohol og bare inneholder det den er forventet å inneholde. Her sammen med Sondre Berg Finstad som fikk et noe annet innhold mandag.  Foto: Olav Lorentsen

Nyheter

– Jeg ser selvsagt det humoristiske i det. Men dette kunne fått alvorlige konsekvenser hvis en unge hadde kjøpt flaska, sier Sondre Berg Finstad (20).

Mandag kveld stakk han innom den lokale Coop Extra-butikken for å kjøpe seg ei flaske med 1,5 liter Sprite. At innholdet i flaska normalt selges på steder med aldersgrense, var Finstad lykkelig uvitende om.

Forseglingen var brutt

Da han kom hjem stusset han på at det ikke var kullsyre på flaska. Forseglingen var også brutt. Finstad satte derfor flaska i kjøleskapet for å bytte den dagen etter.

– Da tenkte jeg selvsagt ikke på at andre i huset kunne få lyst på et glass Sprite, sier Finstad.

Dagen etter var den 12 år gamle lillebroren til Finstad i kjøleskapet. Han tok ut flaska, men syntes innholdet luktet så merkelig at han unnlot å drikke. Han fikk sin mor til å lukte. Hun var ikke i tvil om at det luktet vodka.

– Slikt skal ikke skje

Finstad tok med seg flaska tilbake til butikken, for å få en forklaring på hva som hadde skjedd.

– Slikt skal ikke skje. Hvem som helst kunne kjøpt denne flaska. Jeg tør nesten ikke tenke på hva som kunne skjedd om en liten unge hadde fått med seg denne hjem på barnerommet, sier Finstad.

Beklager det som har skjedd

Butikkbetjeningen hadde først vanskelig for å ta Finstad alvorlig, da han kom tilbake med flaska. Men etter hvert skjønte assisterende leder Hilde Kristin Vist hva som hadde skjedd.

– Jeg visste at vi mandag hadde fått returvarer etter et bryllup som foregikk i helga. Disse varene ble plassert ut i hyllene da varene kom i retur, sier Vist.

Hun beklager på det sterkeste det som har skjedd, og lover at returvarer vil bli nøye kontrollert etter denne utrivelige episoden.

– Det kunne vært en femåring som hadde kjøpt flaska?

– Jeg er virkelig glad for at det ikke var det, og at vi fikk flaska i retur, sier Vist.

Hun forteller at hun aldri har vært borti noe lignende, og heller ikke ønsker å oppleve det en gang til.

– Kan det bli aktuelt å nekte å ta imot retur?

– Nei, det tror jeg ikke. Men vi skal skjerpe rutinene med å kontrollere varene som blir levert tilbake, sier Vist.

Brukt til å samle vodka-skvetter

Etter det Trønder-Avisa forstår, skal Sprite-flaska ha blitt brukt til å samle småskvetter fra vodkaflasker. De som ryddet opp etter festen, har trodd det var en uåpnet brusflaske, og satt den i kassen sammen med resten av drikkevarene som skulle returneres til Coop Extra-butikken.

Bruskunde Finstad fikk en ny flaske i retur, hvor både innholdet og kullsyren var slik den skulle være.

– Jeg synes likevel det var en skremmende opplevelse. Det er ganske ille at hvem som helst kunne fått 1,5 liter sprit rett i hendene, sier Finstad.

Så gjenstår det å se hvordan kundene tar det som har skjedd. Kommer de til å styre unna Sprite-flaskene eller vil salget øke med mangfoldige prosent?