– Ingen nye avhør søndag

Mann i 20-årene påført flere stikkskader under slåsskamp i Steinkjer sentrum lørdag kveld. – Alvorlig nok til å kunne ta livet av noen, sier vakthavende kirurg ved Sykehuset Levanger.

Knivstikking Steinkjer. Video: Simon Aldra.

– Vi hadde en patrulje like i nærheten og da de kom til stedet lå den ene på bakken, mens den andre hadde forlatt stedet, sier etterforskningsleder Leif Gundersen.  Foto: Simon Aldra

Nyheter

En mann i 20-årene ble lørdag kveld påført flere stikkskader i det politiet opplyser å være "vitale organer" under en slåsskamp på Nordsia i Steinkjer sentrum lørdag kveld.

– Utenfor livsfare

Vakthavende kirurg ved Sykehuset Levanger, Benjamin Rajabi, sier til Trønder-Avisa at mannen nå skal være utenfor livsfare.

– Det går bra med ham nå og tilstanden er stabil, men skadene er alvorlige, sier Rajabi, og forteller at mannen nå ligger under overvåkning på sykehusets intensivavdeling.

– Nok til å ta livet av noen

Mannen skal i følge Rajabi ha blitt operert ved sykehuset i flere timer natt til søndag.

– Jeg kan ikke gå ut med detaljer angående skadesituasjonen, men skadene var alvorlige nok til å kunne ta livet av en person, sier han.

Den vakthavende kirurgen forteller at det nå går fremover med mannen, men sier det er for tidlig til å kunne si noe om utviklingen videre.

Operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, Kjetil Molland, sier i 19-tiden søndag at politiet foreløpig ikke har foretatt avhør av offeret, men at dette vil bli gjort så raskt det lar seg gjøre.

– Ingen nye avhør søndag

Mannen som nå er mistenkt for knivstikkingen, og like etter hendelsen ble pågrepet av politiet, ble i ettermiddag forsøkt avhørt.

– Det ble forsøkt avholdt et avhør med ham i dag, men det måtte avbrytes. Det trengs en tolk til stede under avhøret, og vi avventer derfor nytt avhør på et senere tidspunkt, opplyste Molland i 16-tiden, søndag.

I 19-tiden kunne Molland fortelle at det ikke vil bli forsøkt foretatt flere avhør søndag.

– Vi trenger som sagt en tolk, og det er det vanskelig å få tak i en søndag kveld, sier operasjonslederen.

Barket sammen

Det var like etter klokken 23 lørdag kveld at to menn barket sammen i en slåsskamp i Kongens gate. Etter en kort konfrontasjon ble en av mennene liggende igjen på bakken, mens den andre løp av sted.

– Vi hadde en patrulje like i nærheten og da de kom til stedet lå den ene på bakken, mens den andre hadde forlatt stedet, sier Gundersen.

Vel en halvtime etter slåsskampen ble mistenkte pågrepet til fots et lite stykke unna åstedet.

– Han ble pågrepet uten særlig dramatikk og sitter nå i varetekt. Vi skal avhøre både mistenkte og vitner i løpet av dagen, og kommer trolig også å til å ta stilling til en eventuell videre fengsling i løpet av dagen, sier Gundersen søndag.

Grov skade

Offeret ble raskt kjørt til Sykehuset Levanger med ambulanse, mens man også tilkalte legehelikopter.

Gundersen opplyser at begge de to innvolverte mennene er i starten av 20-årene og har opprinnelse fra to forskjellige land i Afrika.

– Vitner vi har snakket med mener det to kjenner til hverandre fra før, sier han.

Mistenkte er foreløpig siktet for grov kroppsskade ved bruk av kniv, en handling med inntil ti års strafferamme.

– Den formelle siktelsen er ikke skrevet ennå, men det vil bli gjort i løpet av dagen, sier han søndag morgen.

Leter etter våpen

Politiet vil i 16-tiden søndag ikke kommentere om våpenet som ble brukt er funnet.

– Offeret har flere stikkskader, men vi vet ennå ikke nøyaktig hvilket redskap som er brukt, sa Gundersen til Trønder-Avisa søndag formiddag.

Åstedet ble på grunn av snøfall lørdag kveld dekket til med presenning for å sikre spor. Utover natta kom kriminaltekniker til stedet for å undersøke området.

Forløpet

Politiet fikk melding om slåssing i Steinkjer sentrum kl 23.10, og pågrep og siktet en person for ugjerningen kl. 23.39.

Den skadde personen ble kjørt til Sykehuset Levanger i ambulanse. Politiet opplyste klokken 00.40 at skadeomfanget foreløpig var ukjent.

Like etter klokken 01.00 natt til søndag bekrefter politiets operasjonsledelse at krimtekniker jobber på stedet.

Klokken 1.30 opplyste Sykehuset Levanger at en person i 20-årene var under behandling med alvorlige skader etter knivstikking. Politiet bekreftet dette kort tid etter.

Relaterte saker:

På marsj: Ny generasjon svartskjorter fyller gatene

Svartskjorter inspirert av en finsk fascist marsjerer i norske bygater. Frps justispolitiske talsmann mener det er i sin skjønneste orden.

Grep kniven da han ble kastet ut

Mannen som er siktet etter knivstikkingen i Stjørdal har forklart at han ble forbannet etter å ha blitt kastet ut fra festen.

Siktede ikke avhørt etter knivstikking i Trondheim

Den 25 år gamle mannen som skal ha knivstukket to personer på Torvet i Trondheim tirsdag, er ennå ikke avhørt. Han skal utredes av psykiater, opplyser politiet.

Håper å få avhørt kniv-siktet mandag ettermiddag

Politiet kjenner så langt ikke motivet til at en mann i 20-årene ble påført alvorlige stikkskader lørdag kveld.

Her påviser knivsiktet fluktruten han brukte

I en rekonstruksjon tirsdag viste siktede (20) politiet fluktruten - og hvor han kastet kniven etter knivstikkingen lørdag kveld.

Anken fra knivmannen avvist

Siktet 20-åring etter knivstikking i Steinkjer blir sittende i fire uker.