Nytt hjem for løskatter i Rørvik

– Noen kan finne på å si at vi bare må skyte dem.

Syvhjemløse katter i Rørvik er i ferd med å få et nytt hjem.  Foto: Dusan Sidar/ScanStockPhoto

Nyheter

Anna Ehrhardt har fanget inn syv katter i Rørvik, som nå skal få nye hjem. Det melder Namdalsavisas papirutgave fredag.


– Jeg jobber i sentrum, og kunne se kattene nesten hver dag. Det verste var å se mødrene som gikk rundt med kattunger på slep. Og så ble de færre for hver dag, forteller Ehrhardt til avisa.


Hjelp av katte-organisasjon

Kattehjelperen i Rørvik fikk med seg organisasjonen «Myas omplassering for pusehjerter» i arbeidet med kattene.

– Det har vært kjempefint å ha dem med. Å fange kattene er ikke det vanskeligste. Det er alt som kommer etterpå som er verst. Jeg hadde ikke klart det selv, sier hun.


Bruk og kast

– Vi er fornøyd med aksjonen, men vi vet at det er igjen et par hunnkatter som vin gjerne skulle hatt tak i, sier Sunniva Fosse, som med sine egne sparepenger startet organisasjonen i 2014.


Hun forteller videre til avisa at mange katter har blitt en bruk og kast-gjenstad, og ber folk bli mer bevisste og id-merke og kastrere kattene sine .

Relaterte saker:

Flyktningkatt kom til rette:

Følelsesladet familiegjenforening i Steinkjer

Familien Al Alaf som mistet katten sin i flukten fra Irak, fikk en lykkelig gjenforeningen med det firbeinte familiemedlemmet torsdag kveld. Med for å overvære begivenheten var en reporter fra en av verdens største aviser, The Guardian.

– Katten blir et lyspunkt

Flyktningene mistet katten etter å ha krysset Middelhavet. Snart kommer den trolig til Steinkjer. – Et lyspunkt i alt det triste, sier sanitetskvinne Berit Thorsrud.

Fant katt i container på Tranamarka

Steinkjer Dyreklinikk ønsker å komme i kontakt med noen som kjenner katten.