Er dette årets beste aprilspøk?

Flak Naturbarnehage i Bangsund rundlurte foreldrene med luse-spøk. Nå har den tatt helt av på facebook.

Årets beste?: Flak Naturbarnehage i Bangsund lurte foreldrene trill rundt 1. april. Nå har spøken gått amok viralt med over 700 delinger og 11. 000 likerklikk.  

Rundlurt: Hanne Aakervik Berg gikk rett på limpinnen, og dro to trekk ekstra godt ned over hodet.  

Stollek: Heller ikke barna slapp unna aprilsnarren i Flak Naturbarnehage. Da de kom var nemlig alle stoler i barnehagen forduftet. – Vi hadde dekt på til dem under bordene, forteller Aakervik Berg.  

Nyheter

– Det var mange som gikk på den, men det ble heldigvis godt mottatt, sier en lattermild Renate Aglen Pedersen, daglig leder i Flak Naturbarnehage.

Krafitg luseutbrudd

Da foreldrene skulle levere sine barn fredag morgen, ble de møtt av en plakat som forklarte at barnehagen var under hardt angrep av lus. For å beskytte seg best mulig mot det kløende småkrypet, ble de oppfordret til å ta to skotrekk på hodet.

– Vi har pliktoppfyllende foreldre i Flak Naturbarnehage. Selv om noen avslørte oss, var det desto morsommere når foreldre kom med to skoposer godt tredd ned over ørene, sier Aglen Pedersen.

Rundlurt

Hanne Aakervik Berg gikk rett på limpinnen, og dro to trekk ekstra godt ned over hodet.

– Det første jeg tenkte når jeg så plakaten var f....ordet.  Og så et kraftig utbrudd da, det er jo marerittet. Jeg så jo at de ansatte gikk rundt med blå trekk på hodet, så pliktoppfyllende som jeg er, fulgte jeg oppfordringen, sier Aakervik Berg, etterfulgt av en latter.

Det var en annen mor som forbarmet seg og hvisket aprilspøk til den rundlurte mammaen.

– Da følte jeg meg rimelig dum der jeg satt med blått trekk på hodet, men jeg «kaukflira». Og det skal de ha, spøken var god, for jeg har aldri blitt lurt på 1. april før, jeg er smartere enn som så, sier Aakervik Berg.

Tatt av på facebook

Spøken ble delt på sosiale medier, og der har det tatt helt av.

– Bildet har nådd ut til mer enn 600. 000 personer, Det er delt mer en 700 ganger og har fått over 11.000 liker. Jeg tror det er rundt 500 kommentarer nå, sier spøkefuglen som avslører at hun har vært på facebook hele helga og fulgt utviklingen.

– Det er helt vilt, og nesten litt skremmende hvor fort ting sprer seg. Lille Flak Naturbarnehage har tidligere bare vært kjent i nærområdet, nå er vi delt over hele landet, sier Aglen Pedersen.