Tre nordtrøndere til ledertalent-finalen

Tre av ti ledertalent som er plukket ut til å bli med i finalen i Årets ledertalent i Trondheimsregionen 2016, er fra Nord-Trøndelag.

Tor Olav Mørseth (35), sjefredaktør, Adresseavisen (opprinnelig fra Stjørdal) 

Ivar Vigdenes (31), ordfører, Stjørdal kommune 

Gøril Forbord (37), daglig leder, Technoport (opprinnelig fra Snåsa) 

Nyheter

De tre nordtrønderske ledertalentene som går til finalekåringen i Trondheim onsdag 13. april er:

Gøril Forbord (37), daglig leder, Technoport (opprinnelig fra Snåsa)

Tor Olav Mørseth (35), sjefredaktør, Adresseavisen (opprinnelig fra Stjørdal)

Ivar Vigdenes (31), ordfører, Stjørdal kommune

De sju øvrige på Topp-10-listen over kandidater som kan vinne prisen «Årets ledertalent i Trondheimsregionen 2016» er, i alfabetisk rekkefølge:

Stian Arnesen (36), markeds- og kommunikasjonsdirektør Norge, Danske Bank
Tine Haseth Balestrand (33), managing director Norway, DigitasLBi
Stian Gårdsvoll (35), partner, PwC Consulting
Ingvill Kvernmo (37), direktør, EBA Trøndelag og Håndverkerforeningen i Trondheim
Jan Petter Lindbak (33), viseadministrerende direktør, Lindbak AS
Per Olav Monseth (36), konserndirektør/CFO, Polaris Media ASA
Marte Snorroeggen Wivestad (33), leder, MOT Norge

Imponert jury

Vinneren blir offentliggjort på Adecco og Næringsforeningens fagdag for ledelse på Byscenen onsdag 13. april klokken 18.00.

Juryleder Rolf Jarle Brøske sier det er svært sterke kandidater blant de i alt 38 yngre lederne som ble nominert i år.

– Juryen er imponert over hvor mange dyktige unge ledere vi har i trondheimsregionen, og har etter nøye vurderinger kommet frem til de vi mener er de ti sterkeste kandidatene til å gå av med seieren. Vi har lagt vekt på en sum av ledererfaring, omfang av resultat- og personalansvar og dokumenterte resultater over tid i utvelgelsen av de ti som skal gå videre. Det er svært gledelig å se bredden i kandidatene, både i alder, geografi, bransje og kjønn. Dette gjør juryens arbeid enda mer spennende, sier han.

Krevende utvelgelse

Brøske forteller at det nå venter en krevende jobb med å velge ut de fremste av ledertalentene blant de ti finalistene, men at juryen har gode diskusjoner. Han vil imidlertid ikke røpe mer om juryens arbeid før utdelingen skjer onsdag kveld.

– Det eneste jeg kan si nå er at vi vil legge stor vekt på kompleksitet i lederoppgavene til de enkelte kandidatene når vi kårer vinneren. Resten av juryens vurderinger anbefaler jeg alle å komme og ta del i på Byscenen onsdag ettermiddag, sier Brøske.

Om prisen

Når Adecco Norge og Næringsforeningen i Trondheimsregionen igjen skal kåre Årets ledertalent i Trondheimsregionen, er det ut fra et ønske om å bidra til å synliggjøre og løfte frem de unge og ambisiøse ledertypene som skal sette sitt preg på samfunns- og næringsliv i landsdelen vår i mange år fremover.

Prisen deles ut for andre gang. Prisvinner i 2015 var konserndirektør Thomas Reinertsen i Reinertsen AS.

Om juryen

Juryen er nedsatt av Næringsforeningen i Trondheimsregionen, og består av juryleder Rolf Jarle Brøske (kommunikasjonsdirektør i Det norske oljeselskap ASA), Ola By Rise (kommunaldirektør for næring, kultur og idrett i Trondheim kommune), Marianne Kartum (partner og advokat i SimonsenVogtWiig), Ingrid Kristin Viken (HR manager i Visma), Jael Hjerpbakk (konsulent i Adecco), og Ingrid Moen (koordinator i Næringsforeningen i Trondheimsregionen).