Nordtrøndere involvert i snøskred i Sognefjellet

Harald Aasenhuus fra Levanger og Bo Terje Vaslott fra Verdal var blant de som ble tatt av snøskredet i Sognefjellet lørdag ettermiddag. Begge slapp unna med lettere skader.

To nordtrøndere var blant de involverte etter et skred i Sognefjellet, lørdag. Begge slapp unna uten alvorlige skader.  Foto: Bård Løken / NN / Samfoto

Nyheter

Nødetatene ble klokken 14.15 lørdag varslet om at det hadde gått et snøskred i Sognefjellet. To personer skal ha blitt skadet og fraktet bort av redningshelikopter. Ti personer var involvert i hendelsen, ifølge Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Nordtrøndere involvert

To av de involverte i skredet var Harald Aasenhuus fra Levanger og Bo Terje Vaslott fra Verdal. Begge slapp unna uten alvorlige skader. Aasenhuus kone, Tove Aasenhuus, har vært i kontakt med mennene etter hendelsen, som nå blir liggende i telt ved stedet til over natten.

– De har det bra nå, og vi er svært lettet, men de sier de er veldig forslått. De skal ha gått øverst i området sammen med guider da skredet startet, og ble dratt med nedover over store steiner, så de er forslått, sier Aasenhuus, som forteller at mennene ikke ønsker å kommentere hendelsen selv lørdag kveld.

Skjelven etter hendelsen

Aasenhuus sier de to mennene er skjelven etter hendelsen, men at de forteller at de har blitt tatt svært godt vare på av redningsmannskapet.

– Det har vært både leger og psykologer på stedet. De vil bli liggende i telt til over natten, og reiser etter planen hjem igjen i morgen. Snø og vind i området gjør at de ikke kommer seg ned via bilveien fra stedet, sier Aasenhuus.

Hun sier at begge mennene er turvante, og opptatt av sikkerheten. Begge skal ha gått med skredsøkere da hendelsen inntraff.

Ikke alvorlig skadet

De to skadde etter skredet ble fløyet til sykehuset i Førde. De er ikke livstruende skadd, opplyser redningsleder Børge Galta til NTB.