Frykter at liv vil gå tapt på grunn av feil på bommene

Renate Bakken i Holåsen Vel frykter for hva som kan skje dersom det ikke iverksettes strakstiltak på jernbanen.

Velforeningen har i flere år kjempet for at det skal bli gjort noe med de gjentatte feilene på jerbaneovergangen i Skogn, sier Renate Bakken i Holåsen Vel .  Foto: Terje Næss

Nyheter

For andre gang på to uker måtte Renate Bakken stå å se på at bilister og myke trafikanter risikerte livet da de krysset jernbanelinjen i Skogn sentrum tross røde lys og stengte bommer torsdag kveld.

– Det er livsfarlig og vi som bor her er livredde, sier Bakken til Trønder-Avisa sent torsdag kveld.

Hun forteller at problemene skjer ofte. Det varierer om bommene ikke går ned, eller om de ikke går opp etter at toget har passert.

Får plansikring om fire - seks år

Velforeningen har i flere år kjempet for at det skal bli gjort noe med de gjentatte feilene på jerbaneovergangen i Skogn. I februar kom det positive svar fra Levanger kommune, Jernbaneverket, Statens vegvesen og Nord-Trøndelag fylkeskommune. Det blir plansikring av jernbanen i Skogn, men ikke før om fire til seks år.

– Vi spekulerer på hvem som skal ta ansvaret den dagen det går liv, sier Bakken.

Bilistene har omkjøringsmuligheter via Korsbakken. En omtur på sju - åtte minutter. For de som går eller sykler, er det verre.

– Mange velger å krysse overgangen selv om det er rødt lys og bommene er nede. Jeg frykter at barna som er her vil lære av de voksne, og begynne å krysse på rødt fordi de ser at de voksne gjør det, sier Bakken.

Vil aksjonere

Etter hendelsen torsdag kveld kommer hun til å kontakte resten av velforeninga og vurdere en ny aksjon.

– Vi ønsker at det settes igang strakstiltak. Ei bru som går over for fotgjengerne og syklistene, før plansikringen kommer. Alle som bor her er livredde for hva som kan skje.

Jernbaneverket vil undersøke

Administrativ vakt i Jernbaneverket, Roar Skarsmo, sier til Trønder-Avisa at det torsdag kveld er vakt på stedet og at man vil jobbe videre fredag for å finne ut hva feilen er.

– Jeg ser at Bakken forteller at det også var feil for fjorten dager siden, men jeg kan ikke si noe mer enn at vi vil utbedre feilen som oppsto torsdag kveld. Vi vil jobbe videre fredag for å undersøke saken, sier Skarsmo.

Han kan torsdag kveld ikke gå mer inn på om det skal gjøres mer for å utbedre de gjentagende feilene i Skogn.

– Vi utbedrer feilene som skjer og undersøker alltid hva som har skjedd. Jeg vet ikke hvorfor det er gjentagende feil i Skogn på dette tidspunktet.

Relaterte saker:

Her sniker bilisten seg over jernbanen med stengte bommer

Bilister kjørte på gangfeltet med stengte bommer og rødt lys over jernbanen.