Tomas Iver Hallem blir fylkesråd

Ap, Sp, Krf, SV og Miljøpartiet de Grønne har i dag blitt enige om å konstituere nytt fylkesråd fra 14. juni.

Torgeir Strøm, Thomas Ivar Hallem, Anne Marit Mevassvik, Jan Inge Kaspersen, Tommy Reinås og Jann Karlsen er blitt enige om å konstituere nytt fylkesråd fra 14. juni. 

Tomas Iver Hallem (Sp) blir fylkeråd i den nye Trøndelag fylkeskommune. 

Nyheter

Det er klart at Tomas Iver Hallem fra Senterpartiet erstatter Høyres Frode Revhaug som fylkesråd. Men det er foreløpig ikke fastslått hva slags fagområde han skal få ansvar for.

– Det er naturlig å ta en runde på hele organiseringen av fylkesrådet, kanskje skal vi stokke om kortene, sier fyleksrådsleder Anne Marit Mevassvik til Trønder-Avisa.

– Nord-Trøndelag SV har i lang tid arbeidet for et rød-grønt samarbeid som kan stå imot de store samfunnsendringene høyrekreftene sørger for. I mellomtida har det vært steile fronter mellom AP på den ene sida og SP/SV på den andre sida, pga NTE-saken og fylkessammenslåinga. Etter at de to sakene er avgjort, er det på tide å tenke langsiktig, skriver SV i en pressemelding fredag ettermidag.

Partiet opplyser at Torgeir Strøm vil få plass rundt bordet på fylkesrådsmøtene, og Anne Kolstad blir leder for Komiteen for samferdsel, næring og miljø.

– Vi ser fram til samarbeidet med Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Miljøpartiet De Grønne, skriver SV.