Sikret seieren i 5 rette

Klasse 10A ved Inderøy skole stakk av med seieren i «5 rette»-finalen tirsdag.
Nyheter

Det var fullt hus i kantinelokalet hos Trønder-Avisa i Steinkjer da årets «5 rette»-finale gikk av stabelen tirsdag. Her skulle klasse 10A og 10D fra Inderøy skole samt klasse 8B fra Levanger ungdomsskole gjøre opp om fylkesseieren seg imellom.

I konkurransen blir elevene stilt spørsmål basert på nyhetssaker fra det siste året. Hver klasse stiller med lag med opp til fem deltakere. Kun tre elever får delta i hver runde, men lagene kan selv bytte mellom hvem som står på scenen underveis.

– Vanskelige spørsmål

Etter flere tøffe spørsmålsrunder innen kategorier som sport, politikk, geografi og kultur, var det til slutt elevene fra klasse 10A på Inderøy som gikk av med seieren. De kunne dermed innkassere førstepremie-sjekken på 5000 kroner.

– Det var vanskelige spørsmål, så vi fikk virkelig utfordret oss selv i dag, sier Malin Kalløkkebakken, som sammen med medelevene Tor Olav Næss, Lars Ivar Vik Aarmo, Maren Paulsen og Hedda Gausen tok Inderøy-klassen til seier.

Foruten førstepremien på 5000 kroner fikk andre- og tredjeplassen i konkurransen sjekker på henholdsvis tre- og to tusen kroner.


Les mer om konkurransen og hva premiepengene skal brukes til i vår papiravis denne uken.