Rekordmange unge vil lære om gårdsdrift

I alt 88 ungdommer skal bruke sommerferien på å lære om gårdsdrift på gårder og setre over hele landet.

Natur og Ungdom og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har arrangert Grønt Spatak hvert år siden 1993. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix 

Kunne du tenkte deg å dra på «bondegårdsferie» for å lære mer om landbruk?
Du må velge et alternativ
Nyheter

– Etter påmeldingsstormen å dømme vil stadig flere unge utgjøre en forskjell, og ta spaden i egne hender, sier Henriette Stoltenberg, koordinator for Grønt Spatak hos Natur og Ungdom.

Natur og Ungdom og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har arrangert Grønt Spatak hvert år siden 1993, og aldri før har det vært så mange ungdommer påmeldt.

Gjennom prosjektet får ungdom fra 16 år og oppover tilbud om en minst ti dager lang utplassering på seter, gård eller beitetilsyn. Her lærer de blant annet å melke, grave, børste, yste, luke, hesje, høste og arbeide med dyr.

– Grønt Spatak skaper et unikt samarbeid og forståelse mellom unge miljøvernere og bønder. Vi har en felles interesse av å holde det lokale og miljøvennlige jordbruket i hevd, sier Stoltenberg.

Relaterte saker:

Nytt campus til 300 millioner i Steinkjer

Den første skissen for et nytt Innovasjonscampus i tilknytning til Nord Universitet ble lagt fram i Steinkjer fredag. Det nye campusen skal stå ferdig i januar 2019.

Vil at Trøndelag blir forsøksregion på landbruk og forskning

Onsdag skal Fellesnemda bestemme seg for om de skal søke regjeringa om å få overta det regionale næringsprogrammet for landbruk fra fylkesmannen.

Kaller landbruks-ministerens avgjørelse for gammeldags

Stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol (Ap) ut mot Frp-minister Jon Georg Dale i Nibio-saken. Får skriftlig svar.