Søker-eksplosjon til folkehøgskolene

Opplever rekordhøye søkertall.

Lars Waade, rektor ved Skogn Folkehøgskole, kan glede seg over høye søkertall.  Foto: Tb

Nyheter

– Det begynner å bli stappfullt. Vi har venteliste på tre av linjene, sier Lars Waade, rektor ved Skogn Folkehøgskole. Økningen kommer på toppen av en rekordøkning i fjor forteller rektoren.

Ønsker fordeling på linjene

– Jeg tror vi har en økning på 10–15 prosent i år, det kommer etter et rekordår i fjor. Fra 2014 har vi vel hatt en økning på 30 prosent. Så det går veldig bra, sier Waade.

Selv om de populære linjene fylles opp med glans, så skulle Waade gjerne sett litt jevnere fordeling mellom linjene.

– Kickboksing er veldig populært. Vi har vel det dobbelte av det vi har hatt før. 45 bare på den linjen tror jeg. Men vi ønsker å fordele det litt. Vi kunne tenkt oss to personer til håndballinjen eller den nyoppstartede fotolinjen vår. Får vi det er det stappfullt, sier Waade.

Gått voldsomt fram

På Namdal Folkehøgskole opplever de også en kraftig oppgang over de siste to årene.

– Vi har en 16 prosent økning fra i fjor. Tar vi med siste år har vi en økning på 46 prosent siden 2014. Det går voldsomt fram de siste to årene, sier, rektor Bjørn Olav Nicolaisen.

Skolen har rundt seks plasser ledig som de ønsker å fylle opp før skolestart.

Bakketun Folkehøgskole i Verdal har også en liten økning på rundt sju prosent fra i fjor. De håper på mer bevegelse de siste ukene før skolestart. Det har ikke lykkes Trønder-Avisa i å få tall fra Sund Folkehøgskole.