Christer Tromsdal pågrepet for påvirkning av aktører i straffesak

Verdalingen Christer Tromsdal ble torsdag pågrepet av politiet, siktet for motarbeidelse av aktører i rettsvesenet.

Arkivfoto  Foto: Holm, Morten

Nyheter

Ifølge Nettavisen ble han pågrepet på sykehuset i Tønsberg. Politiet skal ha ransaket boligen hans etter at han ble pågrepet.

Det tidligere finansmannen Tromsdal ble i 2015 dømt til fengsel i seks år for grove bedragerier mot banker og privatpersoner. Ett og et halvt år ble gjort betinget.

Det er ikke første gang Tromsdal er siktet for å straffelovens § 132 a - påvirkning av aktører i rettsvesenet, blant annet gjennom den såkalte «meddommer-hendelsen».

Skal avhøres

– Jeg kan bekrefte opplysningene om at Tromsdal er pågrepet. Jeg vet ikke hvorfor og venter på informasjon fra politiet, sier forsvareren hans, advokat Victoria Holmen, til Nettavisen.

Lederen for påtaleenheten i Oslo politidistrikt avdeling Asker og Bærum, Stine Karlsen, bekrefter pågripelsen.

– Jeg kan bekrefte at han er pågrepet, og at han er siktet for motarbeidelse av aktører i rettsvesenet, sier Karlsen til Nettavisen.

Hun opplyser at Tromsdal skal avhøres så fort det lar seg gjøre.

Strengt straffet

Straffelovens paragraf §132a dreier seg om motarbeiding av rettsvesenet gjennom vold, trusler skadeverk eller annen rettsstridig atferd.

Bestemmelsen har i utgangspunktet en strafferamme på inntil fem år, men ved særdeles skjerpende omstendigheter kan strafferammen dobles til inntil 10 års fengsel.

Relaterte saker:

Christer Tromsdal siktet for trusler

Bedrageridømte Christer Tromsdal er siktet for trusler etter at han ble pågrepet i en samordnet politiaksjon søndag kveld. Tromsdal fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Meddommer og ektepar er fornærmede i Tromsdal-saken

En meddommer og et ektepar som ble utsatt for et boligangrep i 2012, har fått status som fornærmede i saken mot Christer Tromsdal. Tirsdag framstilles Tromsdal igjen for varetektsfengsling.

Christer Tromsdal fortsatt varetektsfengslet

Asker og Bærum tingrett mener mistanken mot bedrageridømte Christer Tromsdal fra Verdal er styrket, og han må sitte fire nye uker i varetekt i meddommersaken.