Rosenborg-topp er årets kvinnelige leder

Tove Moe Dyrhaug fra Meråker vant Madame Beyer prisen torsdag ettermiddag for arbeidet som daglig leder i Rosenborg Ballklub.

Tove Moe Dyrhaug er årets kvinnelige leder i Trondheims-regionen.  Foto: Privat

Nyheter

Madame Beyer prisen er SpareBank 1 SMN sin pris til årets kvinnelige leder i samarbeid med Næringsforeningen i Trondheimsregionen. Prisen ble delt ut på arrangementet Manifestasjon torsdag ettermiddag foran de om lag 750 publikummerne.

Prisen er oppkalt etter en av de mektigste kjøpmannsenkene i Trondheim. Da mannen døde valgte hun selv å lede virksomhetene videre, som var et utradisjonelt valg på den tiden.

Målet med prisen er å inspirere kvinnelige ledere, og gi velfortjent honnør og oppmerksomhet.

Vant 50.000 kroner

Som vinner av prisen får Moe Dyrhaug 50.000 kroner, som skal benyttes til personlig kompetansepåfyll og lederutvikling), samt et kunstverk.

I sin begrunnelse sier juryen blant annet følgende:

Tove Moe Dyrhaug er en av svært få kvinnelige idrettsledere i Norge. Hun var den første kvinne i Europa som ble daglig leder for en toppklubb for menn. Før hun ble daglig leder i RBK var hun arrangementsansvarlig i samme klubb. Hun innehar flere styreverv blant annet som nestleder i Selbu Sparebank og styremedlem i Norges Skiforbund.

– Hun har også selv vært fotballspiller, og har tidligere blant annet vært administrativ leder for St. Olavsloppet og kulturkonsulent og næringskonsulent i Tydal kommune.

Moe Dyrhaug har også vært arrangementssjef og produsent for Olavfestdagene i Trondheim i fem år.

Hun er født i Meråker, bor i Tydal og jobber i Trondheim.

Relaterte saker:

Kan bli årets Arena-kvinne

RBKs Tove Moe Dyrhaug er en av tre nominerte til den gjeve prisen.

- Jeg er stolt og ydmyk

Rosenborg satser videre med Kåre Ingebrigtsen som hovedtrener. Han har undertegnet en treårskontrakt med eliteserieklubben.

Jubileumskamp mot Verdal

Rosenborg spiller treningskamp mot Verdal i anledning klubbens 100-årsjubileum.