Glen Dimplex legger ned produksjonen i Stjørdal

50 årsverk forsvinner når Glen Dimplex flytter produksjonen til Nord-Irland.

  Foto: Svein Helge Falstad

Nyheter

Glen Dimplex Group har ut fra en totalvurdering besluttet at produksjonen på Stjørdal skal legges ned. Selskapets produkter vil fremover bli produsert i Nord-Irland, skriver selskapet i en pressemelding.

Produksjonsstans i 2017

Foreløpig tidspunkt for produksjonsstans er satt til desember 2017. Omstillingen vil medføre en nedbemanning på i overkant av 50 årsverk på Stjørdal.

– Dette er noe vi beklager på det sterkeste, skriver selskapet i pressemeldingen.

Glen Dimplex Nordic AS har hovedkontor på Stjørdal, og avdelingskontor i Lillestrøm, og omsetter årlig for 200 millioner kroner. Selskapet har 110 ansatte. Produktene markedsføres og selges under kjente merkenavn som Nobø og Dimplex verden over. Selskapet har i dag produktutvikling og produksjon av panelovner, termostater og styresystem ved en topp moderne og høyt automatisert fabrikk på Stjørdal.

Orientert om omstilling

Den 23. august 2016 ble alle ansatte i Glen Dimplex Nordic (GDN) orientert om at konsernet hadde satt i gang en prosess for å se på mulige synergier og resultatforbedringer i gruppen, herunder konsolidering av produksjonskapasitet gjennom å overføre produksjonsvolum mellom ulike enheter i konsernet.

Glen Dimplex Nordic AS er en del av Glen Dimplex Group, som er en av verdens ledende produsenter og leverandører av varmeprodukter, husholdningsapparater og kjøleutstyr for industri og husholdninger. Gruppen har en årlig omsetning på 2 milliarder EUR og har 10 000 ansatte i mer enn 30 produksjons- og salgsselskaper lokalisert i 17 land.

Relaterte saker:

Varmeprodusent investerer 10 millioner

Varme-produsenten Glen Dimplex Nordic AS investerer cirka 10 millioner kroner i fabrikken i Stjørdal.

Selger seg varme i Russland

Stjørdal: Den russiske bjørnen fryser lett. Det blir det penger av hos Glen Dimplex Nordic, tidligere Nobø og Siemens.

Varmeovner til verden

STJØRDAL: – 500 millioner kinesere trenger miljøvennlige varmeovner. De kan lages her i Stjørdal, sier Martin Naughton, styreformann i Glen Dimplex Group.