Nå er det priskrig – på kanel av alle ting

Er du glad i kanel kan du koste på deg en ekstra dæsj på grøten i år.

  Foto: TA-tipser

Nyheter

Kiwi Minipris på Moan i Levanger selger nå malt kanel til 70 øre pakken. Foretrekker du hel kanel på julegrøten så er prisen fortsatt overkommelige 90 øre.

Er det priskrig på kanel?

–  Dette er nok ikke vanlig pris nei. Så det har vel med julestrida å gjøre, sier daglig leder Hai Lieu ved Kiwi Moan.


Synes du det er bra med priskrig på julemat?
Du må velge et alternativ
 

Heller ikke julegrøten trenger å koste flesk. Kiwi har grøtris til 5 kroner og 40 øre pakken.

Tapte millioner i fjor

Det er bare to dager siden dagligvareeksperter ifølge E24.no avlyste årets jule-priskrig. Årsaken er at dagligvarekjedene i fjor tapte millioner, etter blant annet å ha solgt ribbe til dumpingpriser. Men Dagens Næringsliv meldte tirsdag at priskrigen kan starte når som helst.

Priskrigen er i gang

Nå bekrefter Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi at det er priskrig før jul også i år.

– Kanel er en viktig vare nå før jul, og vi må sørge for å gi kundene våre de beste prisene på alle de varene de ønsker å kjøpe nå til jul, sier Arvin.

Hun sier at det er svært tøff konkurranse i dagligvaremarkedet, spesielt blant de tre lavpriskjedene Kiwi, Rema 1000 og Coop Extra.

– Vi er ute flere ganger om dagen og sjekker hverandres priser. Det er veldig tøff konkurranse, og spesielt opp mot sesong og høytider som påske og jul, sier Arvin.

Stadig tøffere konkurranse

Hun bekrefter at det har blitt gjort mange prisendringer både i forrige uke og denne uken,

– Prisene er satt ned både på surkål, grøtris og julebrus, for eksempel. Prisen på pinnekjøtt, medisterpølse, medisterkake og frossen ribbe har også gått ned de siste ukene, sier Arvin.

Dere er ikke redd for å gå på en smell som i fjor?

– Det er alltid tøff konkurranse, men i fjor var det en unormal situasjon, der mange varer nærmest ble gitt bort. Det var ekstremt og uvanlig. Vi vil slåss for at våre kunder skal få den billigste julematen i år også, så vil tiden vise hvordan prisene utvikler seg, sier Kristine Aakvaag Arvin til Trønder-Avisa.

Relaterte saker:

– Bør forby prisdumping

Mange reagerer over ekstremt lave priser på ribbe og annen julemat. Matinnsamler Bjørn Martin Eklo mener Norge bør gjøre som Danmark – forby fenomenet.

Høie om smågodtkrigen: – Folk må få kose seg i påsken

Mens folk fyller opp bøtter og bæreposer med tidenes billigste smågodt, advarer eksperter mot det usunne knasket. Helseminister Bent Høie mener folk må få kose seg i påsken.

Bondelagslederen er kritisk til prisdumping: – Uetisk!

Ekstremt lave priser på ribbe og annen julemat får bondelagslederen til å reagere.