Jåma hyller barnehagen

Ellinor Jåma hyller Granstubben barnehage for at de har tatt med barna på reinslakting.

Ellinor Jåma 

Nyheter

Jåma er fra Grong og er leder for Norske Reindriftsamers Landsforbund. På sin Facebook-side takker hun barnehagen i Henning for det de har gjort ved å la barnehagebarna oppleve slakting på nært hold.

Takker lederne

– Jeg vil påstå at Granstubben barnehage er med på å tilføre sine barn en kunnskap som gjør at de får et grunnlag for en bedre forståelse for det reindriftssamiske. I tillegg er det en viktig lærdom å få et innblikk i hvor maten faktisk kommer fra. Tusen takk til daglig leder Dag Olav Stølan og pedagogisk leder Therese Johnsen for at dere underviser om samisk kultur. Dere skal være stolt av å kunne berike barna deres med en kunnskap som få har tilgang til, skriver Ellinor Jåma.

Håper barna får smake

Avslutningsvis skriver hun: Håper dere fikk med dere reinkjøtt hjem sånn at barna får smake på det beste og sunneste kjøttet som finnes! Så vil jeg oppfordre alle skoler og barnehager til å gjøre som Granstubben barnehage, ta barna med på reinslakt!

Les om Henning-barnehagen som skapte debatt.