Slutter i Coop

Jarle Strandval slutter som sjef i Coop Kolvereid. Går tilbake til gamlejobben.

Bytter: Jarle Strandval (t.v.) slutter som daglig leder. Randi Dille (t.h.) tar midlertidig over. I midten styreleder Odd-Steinar Olsen.   Foto: Privat

Nyheter

Dermed må Coop Kolvereid ut på jakt etter ny daglig leder. Strandval har sittet i jobben i 3,5 år. Fram til ny leder er på plass går Marit Dille inn som daglig leder.

Det har blåst heftig rundt Coop Kolvereid de tre-fire siste årene. En periode vurderte laget å melde seg ut av Coop i protest mot fusjonsdirektivet som kom fra årsmøtet i Coop Norge. Økonomien var dårlig og Norgesgruppen fristet. Det første årsmøtet i 2015 vedtok utmeldelse, men da årsmøtet fikk gode økonomiske prognoser med å bli i Coop på bordet, snudde de høsten 2015.

La ned og bygget ut

Resultatet ble at Prix-butikken på Kolvereid ble lagt ned i 2016. Men det ble også investert mye i en ny og større Extra-butikk på Kolvereid.

– Jarle har gjort svært god jobb i flere parallelle og krevende prosesser, hvor vi nå har god kontroll på underliggende drift. Styret retter en stor takk for innsatsen, sier styreleder Odd-Steinar Olsen. Laget gikk med hele ti millioner kroner i underskudd året før Strandval tok over.

Jarle Strandval går tilbake til byggentreprenøren Multi Bygg.

Ny sjef før sommeren

Randi Dille blir konstituert daglig leder fra 20.februar. Hun er i dag leder av representantskapet i laget og har vært med i utviklingsprosessene i Coop Kolvereid. Styreleder Odd-Steinar Olsen håper å ha ny daglig leder på plass før sommeren.

Laget omsatte for 119 millioner i 2015 og gikk med et underskudd på 2,2 millioner kroner.