Fuktig start på vinterferien – men mye bedre til uka

Det er ventet mye regn i helga, men fra tirsdag blir det minusgrader og fint turvær.

Etter en fuktig helg er det ventet at vinterferieværet blir langt bedre fra tirsdag og utover uka. Dette bildet er fotografert fra Homnes mot Loalandet i Sør-Beitstad.  Foto: Lars LillebyMacedo

Nyheter

– Det blir en skikkelig gråværshelg med nedbør i Trøndelag, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss om været for den første helga i vinterferien – som for mange starter når skoledagen er ferdig fredag ettermiddag.

Fredag kveld braker det nemlig løs med en skikkelig regnskylling som sannsynligvis vil vare til mandag ettermiddag. Men frykt ikke, det blir bedre.

Stiv kuling og mye regn

Meteorologene kan «friste» med stiv kuling og en del millimeter nedbør før det virkelig tar av med regn lørdag formiddag.

– Lørdag er det ventet lokalt mye nedbør i Trøndelag. Det er faktisk slik at det i  løpet av 24 timer kan det komme over 50 millimeter pår de våteste stedene, sier statsmeteorologen.

Regnværet vil avta noe utover lørdagen, men også søndag blir en våt affære om man skal tro værvarslet. Likevel er det et lite håp om skiføre noen steder i fylket. Søndag kveld er det ventet noe lavere temperatur og regnet vil dermed komme som snø over 200 meter.

Mye bedre vær fra tirsdag

Mandag formiddag er det imidlertid på ‘n igjen med regn i bøtter og spann, men natt til tirsdag er det ventet at det fryser på igjen.

– Det blir kaldere utover uken og været ser slett ikke så verst ut fra tirsdag og utover til og med neste helg, sier Gislefoss og legger til;

– Jeg ønsker alle en riktig god tur på fjellet disse dagene.