Jon Arne (20) ble årets lærling i Nord-Trøndelag 

Han har allerede gullmedalje i NM, skal til Abu Dhabi for å delta i VM, er i gang med fagbrev nummer to og har fast jobb på Kværner. Nå er han også årets lærling. 

Jon Arne Hjelmstadbakk (20) ble årets lærling i Nord-Trøndelag 

Fernandofrisørene tok imot prisen som årets lærlingebedrift 2016. Den ble utdelt av distriktssekretærer Kristine Svendsen i LO. 

Nyheter

Sveiser Jon Arne Hjelmstadbakk (20) fra Levanger. Han fikk den store æren av å bli utnevnt til årets lærling 2016. 

Nord-Trøndelag fylkeskommune mener at han utmerket seg tidlig med et stort talent for sveiserfaget, og at han holder et særskilt høyt nivå. Det beviste han også i fjor, da han fikk gullmedalje under yrkesfag-NM for andre gang. 

– Jeg vil vare si tusen takk for dette og for muligheten jeg har fått, sa Hjelmstadbakk etter utdelingen, før han tok en selfie foran salen. 

Gode lærere og mentor

Hjelmstadbakk utdannet seg ved Levanger videregående skole og deltok i sitt første NM i sveiserfaget allerede før han hadde begynt som lærling. Han tror at det å trives i og med jobben er nøkkelen til suksess. 

– Læreren jeg hadde på videregående pushet mye for at vi skulle sveise og at det var vegen å gå, og jeg hørte etter.


Seks medaljer til Nord-Trøndelag i yrkesfag-NM

De nordtrønderske lærlingene imponerte stort under NM i yrkesfag, både i industrimekaniker-, sveiser- og tømrerfaget.

 

Fagprøven hans sto til «Meget godt bestått» og han har også fått sveiserertifikat gjennom jobben, som stadig gir nye utfordringer.

– Jeg må takke mentoren min også, Ingebrigt Fjerdingen på Kværner. Han er utrolig flink og en veldig god motivator, forteller Hjelmstadbakk. 

Nå er han klar for VM i yrkesfag som avholdes i Abu Dhabi i oktober. Det håper han på topp fem. 

– Etter det er det Euroskills i Budapest. I mellomtiden holder jeg på med fagbrev nummer to, som industrirørlegger. 

Hjelmstadbakk holder gullene i NM og tittelen som årets lærling like høyt. 

– Det er like stas vil jeg si, sier han og smiler stort.

Flere fagbrev enn før

Totalt var det 878 fagarbeidere i Nord-Trøndelag i 2016. Det er over 60 flere enn året før.

(Saken fortsetter under bildet)

June Nyeng, Trone Opsahl, Amalie Gauslaa Richardsen, Anne Marte Rognan, Hilde Røset, Trude Røyseng, Anne Sunnøve Saur, Sara Antonie Selnes, Ingunn Skatland, Bente Tverdal Skaufel, Maria Skeie, Ingrid Bruem Skjelstad og Stian Sklett fikk sine fagbrev i barne- og ungdomsarbeiderfaget.  

 

Det ble tatt fagbrev i 84 fag, hvor barne- og ungdomsarbeider troner på topp med 129 ferske fagarbeidere. Helsefagarbeider hadde nest flest med 92 og tømrerfaget fikk 80 ferske fagarbeidere. 

Årets lærlingbedrift 

Under kvelden ble også «Årets lærebedrift 2016» delt ut. Denne prisen gikk til  Fernando-frisørene som holder til i Verdal. 

Fylkeskommunen gir prisen til denne bedriften fordi den i flere år har vært en stabil lærebedrift som har hatt mange lærlinger: «Det er stort fokus på kvalitet og oppfølging av lærlingene i bedriften».

– Vi lærer alltid mye av våre unge medarbeidere, og gleder oss til å ta inn enda flere lærlinger i årene som kommer, sa daglig leder Sissel Elisabeth Fernando da de mottok prisen.

Fylkeskommunen opplyser at bedriften har lærlinger både i frisørfaget og i salgsfaget, ettersom de også har butikk i salongen.