Obuduksjonsrapporten bekrefter kvelning

Rapporten har som foreløpig konklusjon at dødsårsaken antas å være skader som følge av kvelning

27-åringen skal ha lagt kona i golvet på stua, og holdt henne nede i opp mot 20 minutter mens han kvalte henne. Dette bekreftes av siktedes forsvarer, advokat Trond Peder Nilsen.  Foto: Marius Langfjord

Nyheter

Den 20-årige kvinnen som døde på Levanger sykehus fredag 3. mars ble obdusert mandag.

Politiet har mottatt en foreløpig obduksjonsrapport. Rapporten har som foreløpig konklusjon at dødsårsaken antas å være skader som følge av kvelning, opplyser politiet i en pressemelding torsdag formiddag.

Den drapssiktede 27-åringen har i avhør forklart at han under en uoverensstemmelse med kona ble voldsomt sint, og at han derfor tok kvelertak på henne.

– En kaldblodig handling

Ifølge 27-åringens forklaring var han så sint at han nærmest var utenfor seg selv. 27-åringen har videre forklart at han holdt kvelertaket på henne inntil hun ble rolig. Politiet mener derfor at drapet ikke fremstår som et typisk affektdrap – men heller som en kaldblodig handling.

27-åringen skal ha lagt kona i golvet på stua, og holdt henne nede i opp mot 20 minutter mens han kvalte henne. Dette bekreftes av siktedes forsvarer, advokat Trond Peder Nilsen.

– På generelt grunnlag kan jeg si at et drap som begås som følge av et øyeblikks affekt vil bli bedømt annerledes enn et drap som er planlagt, eller et drap der man har mulighet til å avbryte handlingen, sier politiadvokat Amund Sand.

Rekonstruksjon mandag

Politiet vil også etterforske om kvinnens liv kunne ha vært reddet, dersom 27-åringen hadde ringt nødetatene med en gang. Det er tidligere kjent at siktede ringte til flere slektninger og bekjente, før han slo nødnummeret.

Drapets karakter kan få stor betydning for straffeutmålingen i en eventuell rettssak. Ut fra hvor langt man har kommet med etterforskningen forventer Sand at saken vil komme opp for retten relativt fort.

– Det har blitt jobbet intenst, og vi har kommet langt på en uke. Med alle mulige forbehold om utfallet av rekonstruksjonen, så forventer jeg at saken blir iretteført raskt, sier Sand.

Under rekonstruksjonen vil 27-åringen forklare hvor og hvordan han drepte sin kone. I tilknytning til rekonstruksjonen vil det også bli gjennomført et nytt avhør av den drapssiktede.

Begraves i Trondheim torsdag

Drapsofferet Mayson Ali Bakhit Osman (20) blir begravet ved Havstein kirke torsdag.

Den eritreiske kvinnen døde fredag kveld ved Sykehuset Levanger, etter at hun to dager i forvegen ble kvalt av sin ektemann (27). 27-åringen er nå siktet for forsettelig drap på kvinnen.

Torsdag skal kvinnen begraves i et muslimsk gravfelt ved Havstein kirkegård i Trondheim. Det bekrefter Osman Mohammed fra Levanger – som har bistått kvinnens familie i planleggingen av begravelsen.

Kvinnens søster, som er bosatt i Oslo, har kommet til Trøndelag for å delta i begravelsen. Det samme har en bror som er bosatt i Tyskland.

– Det blir satt opp buss fra Levanger til Trondheim for folk som vil være med i begravelsen. Vi vet at eritreere både fra Steinkjer, Verdal og Levanger vil delta, sier Osman Mohammed.

Drapet i Levanger har rammet den eritreiske familien hardt. Den siktedes forsvarer, advokat Trond Peder Nilsen, bekreftet mandag at siktede og avdøde var søskenbarn, i tillegg til at de var gift med hverandre.