Tilbyr utdeling av lørdagsaviser

Daglig leder Asgeir Kluken i Trønder Distribusjon sier at selskapet har tilbudt seg å sikre utdeling av lørdagsaviser i Nord-Trøndelag etter at Norpost gikk konkurs onsdag.

Vil bidra: Daglig leder i Trønder Distribusjon, Asgeir Kluken, sier at selskapet har stilt seg til disposisjon for å sikre at abonnentene får lørdagsavisa i postkassen etter konkursen hos Norpost. Trønder Distribusjon kjører allerede sju budruter som underleverandør for Norpost.  Foto: Jon Åge Fiskum

Nyheter

Da Posten i fjor la ned sin distribusjon av post på lørdager fikk Ålesund-selskapet Kvikkas kontrakt på levering av lørdagsaviser. I hele Sør-Norge inklusive Bindal i Nordland har Kvikkas hatt avtale med Norpost som underleverandør for levering av lørdagsaviser.


Norpost begjært konkurs onsdag

Post- og distribusjonsselskapet Norpost meldte onsdag kveld at de begjærer seg konkurs.

 

Norpost ble etablert i 1984 og tok i fjor for alvor opp konkurransen med Posten etter det ble kjent at en ny lov om posttjenester vil liberalisere postmarkedet og åpne for private aktører. Det var imidlertid Kvikkas som vant anbudet om lørdagslevering.

Drifter som normalt

Administrerende Geir Trygve Feltstykket i Norpost uttalte onsdag kveld til NRK at Norpost har fått beskjed fra bostyret om at selskapet skal kjøre driften som normalt mens det arbeides å få på plass en ny eier som kan videreføre virksomheten, slik at man unngår oppsigelser og driftsstans i lørdagsleveringen. Norpost har rundt 80 ansatte fordelt på 30 regionkontor rundt om i landet. I Nord-Trøndelag er Norpost lokalisert i Levanger.

Vil gjerne bidra

Trønder Distribusjon er et selskap eid av Trønder-Avisa konsernet og distribuerer både Trønder-Avisa og Namdalsavisa og en del andre aviser ut til kundene. Daglig leder Asgeir Kluken sier at Trønder Distribusjon kjører i alt sju budruter om lørdagene som underleverandør for Norpost. Det dreier seg om tre budruter i Steinkjer og budrutene i Grong, Snåsa, Namdalseid og Naustbukta. Kluken sier at de vil kjøre disse budrutene som normalt inntil de får annen beskjed. I alt er det mellom 2500 og 3000 abonnenter av Namdalsavisa og Tønder Avisa som får sine lørdagsaviser distribuert av Norpost om lørdagene.

– Vi har også signalisert at vi er villig til å bidra til å kjøre flere budruter på lørdag for å bidra til at abonnentene får lørdagsavisene. Vår hovedoppgave er tross alt å hjelpe til at avisene kommer ut i postkassene til folk, sier Kluken.

Torsdag formiddag ble det kjent at det var varslet et møte i samferdselsdepartementet torsdag ettermiddag der det kan komme en avklaring på hva som skal skje med lørdagsdistribusjonen av avisene på lengre sikt. Kluken sier at de avventer resultatet av dette møtet, og at Trønder Distribusjon stiller seg til disposisjon for å få til en løsning som gjør at avisabonnentene blir minst mulig berørt.