Fellesstyre skal lede nye Ap likevel

6 fra Nord-Trøndelag og 6 fra Sør-Trøndelag skal sitte i et interrimstyre, men det er ikke klart om det velges en leder.

Kandidat: Hvis det blir en midlertidig leder av Trøndelag Ap, vil Anne Marit Mevassvik være en åpenbar lederkandidat. Her sammen med Terje Sørvik. 

Nyheter

Sent fredag kveld ble det klart at nye Trøndelag Ap likevel skal ha et styre etter helgens felles fylkesårsmøte.

Begge fylkesstyrene vedtok tirsdag å utsette valg av felles styre. Det man nå er enige om, er et såkalt "interrimstyre", altså en midlertidig ledelse fra de to trønderske fylkeslagene.

Det er ikke klart hvor mye myndighet som interrimstyret skal ha, eller om det skal velges en leder.

Konstituerer seg selv

– Styret konstituerer seg selv. Mer vet jeg ikke, sier Anne Marit Mevassvik i en kommentar like før årsmøtet ble satt lørdag formiddag.

Det er heller ikke klart når dette midlertidige styret skal holde sitt første møte.

Interrimstyret skal bestå av seks kandidater fra styret som Nord-Trøndelag velger i løpet av årsmøtehelga, og seks fra styret sørtrønderne velger. Det er disse fylkesstyrene som selv skal peke ut kandidater til å sitte i interrimstyret.

Mevassvik er innstilt som leder av det nordtrønderske styret, og en åpenbar kandidat til å lede interrimstyret, om en leder skal velges.

Lørdag formiddag var det ikke klart hvem som skal sitte i det sørtrønderske styret.

Raushet

Dagens leder Bjørn Engen i Nord-Trøndelag Ap har ikke vært tilgjengelig for kommentar rundt hva dagens styrer vedtok fredag kveld. Tidlig på årsmøtet lørdag gikk han imidlertid på talerstolen og holdt leders tale.

- Vi er på oppløpssiden når det gjelder vårt store felles prosjekt, etablering av Trøndelag Ap. Fra første dag har jeg opplevd at samarbeidet er et ønsket samarbeid og prosjekt. Inkludering og raushet har vært viktig for oss i arbeidsgruppa.