Nedgang i flytrafikken på Værnes hittil i år

1,5 prosent færre passasjerer på Trøndelag hovedflyplass per februar måned kontra fjoråret.

Det har vært færre reisende fra Trondheim lufthavn Værnes hittil i år.   Foto: Martin Gramnæs

Nyheter

Det viser Avinors statistikk som blir offentliggjort hver måned.

Både innland og utland

529 380 passasjerer hadde per februar måned reist innenlands til eller fra Trondheim lufthavn Værnes. Dette er en nedgang på 1,7 prosent, viser statistikken. På samme tid er det talt opp  104 355 utenlandsfarere, noe som er en liten nedgang på 0,7 prosent. Totalt viser tallene en nedgang på 1,5 prosent hittil i år.

Sammenligner vi årets februarmåned med fjoråret, viser dette også en nedgang. I denne perioden reiste 326 212 passasjerer til og fra flyplassen, noe som er en nedgang på 4,5 prosent.

Skuddår «har skylda»

Ser vi Avinors lufthavner under ett viser det samme trend. På landsbasis var det 0,3 prosent færre flypassasjerer innom deres lufthavner i februar 2017, kontra samme måned i fjor.

Avinor selv gir skuddåret 2016 «skylda» for nedgangen.

– I 2016 var det skuddår, og passasjertallet 29. februar utgjorde 4,3 prosent av trafikken i februar 2016. Korrigert for skuddårsdagen var den totale passasjerveksten i februar 2017  cirka 4 prosent, skriver de i en pressemelding.

Størst vekst på Gardermoen

Oslo lufthavn hadde i februar størst passasjervekst av Avinors 46 lufthavner, med oppgang på 3,6 prosent.
- Utlandstrafikken ved Oslo Lufthavn økte med 8 prosent. Det var spesielt stor vekst i forbindelse med vinterferien i uke 8 og 9, med henholdsvis 14 prosent og 12 prosent vekst, forteller direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit i pressemeldingen.

Også i Tromsø er det registrert en økning på 3,4 prosent.

Alle de andre store flyplassene ellers registrerte nedgang passasjerantallet i februar.