Helseministeren tok «første» spadetak til det nye psykiatribygget

Statsråd Bent Høie (H) kastet glans over markeringen av byggestarten på det nye psykiatribygget i Levanger.

Statsråd Bent Høie (H, i midten) skrev under på grunnsteinsplan ketten under markeringen mandag. Styreleder Alf Daniel Moen (til venstre) og direktør Torbjørn Aas i Helse Nord-Trøndelag overvar begivenheten.   Foto: Johan Arnt Nesgård

Direktør Torbjørn Aas i Helse Nord-Trøndelag og helseminister Bent Høie (H) tok det første symbolske spadetaket til det nye psykiatribygget mandag formiddag.   Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

– Nye behandlingsmetoder og holdninger har knyttet psykiatrien nærmere hverdagslivet og folk flest. På 80-tallet delte vi psykisk og fysisk helse. Her i Nord-Trøndelag har man vært forut for sin tid, sa Høie da han snakket til forsamlingen i Levanger mandag formiddag.

Det var ingen tvil om at gravemaskiner var tatt i bruk før statsråden tok det første symbolske spadetaket til det nye psykiatribygget, men så var vel hensikten snarere å kaste glans over den største satsingen innenfor psykiatrien i Levanger siden 1980. Ministeren underskrev også grunnsteinsplaketten til det nye bygget.

– Vi deler fortsatt mennesker i to. Det er på høy tid å ta neste steg, og få integrert fysisk og psykisk helse enda bedre. Det er nettopp det som gjøres her i Levanger nå. Gratulerer så mye med dagen, og så håper at jeg får komme tilbake som helseministeren i september 2018 for å åpne bygget, sa Høie, med klar henvisning til stortingsvalget som skal avholdes før den tid.


Psykiatriløft. Helseministeren vil legge ned grunnsteinen.

Psykiatri-tomta blir ryddet

Tomta til det nye psykiatribygget blir nå klargjort for bygging. 20. mars kommer Helse- og omsorgsminister Bent Høie for å legge ned grunnsteinen.

 

Det nye psykiatribygget er planlagt ferdigstilt i løpet av september neste år. Nybygget vil bli på cirka 2.800 kvadratmeter fordelt på to etasjer. Det skal stå mellom dagens sykehus og psykiatrisk avdeling.

Etter at nybygget er ferdigstilt, skal den eksisterende bygningsmassen renoveres.

Prislappen på hele prosjektet er nærmere en kvart milliard kroner.

Veidekke Entreprenør AS er tildelt totalentreprisen for byggingen. Kjell Lian fra Levanger er først ute som underleverandør med klargjøring av tomta.