Røde Kors gravde dypt i snøen etter ny kunnskap

33 personer deltok på vinterredningskurs i Høylandet.
Nyheter

Røde Kors gravde dypt da de hadde vintertrening i fjellet i Høylandet. Med 17 deltakere og 16 personer som hjalp til med organisering, veiledning, mat og markørtjeneste var det totalt 33 personer som var med i fjellet lørdag og søndag. Det skriver Røde Kors i Nord-Trøndelag i en pressemelding.

Kursene besto av flere deler og kvalifiserer for å drive søk og redning etter savnede på vinteren. Der skulle de blant annet søke etter savnede i vinterfjellet, lære hvordan de skal klare seg i vinterfjellet, overnatte utendørs på vinteren, håndtere av nedkjøling og hypotermi, og få snøskredopplæring.

Øverst i saken kan du se flere bilder fra øvelsen.

Søndag ble kurset avsluttet med skredøvelse sammen med Politiet, Politihunder og Redningshelikopter Ørlandet.

Røde Kors skriver at å drive søk og redning på vinteren ikke er en enkel sak og at det krever mannskaper som er flinke til å ta vare på seg selv og andre og at de vil at flere frilufts-interesserte blir med  for å drive med søk og redning, spesielt for vinter-redning.