Ny behandlingsmetode vant nasjonal pris

Prosjektet «Stopp Sepsis Sykepleier» vant Kvalitetsprisen for 2017.

Styreleder i kvalitetsformuet, Kari E. Sletnes og prisutdeler Anne Grethe Erlandsen sammen med prismottaker og Inger-Lise Bangstad som er kreftsykepleier på Sykehuset Levanger.   Foto: Helse Nord-Trøndelag

Nyheter

Det er Norsk forum for kvalitet i helsetjeneste som står bak prisen. Forumet feirer 25 år i år, og markerte dette med prisutdeling på Lillestrøm torsdag.

Prisen gikk til prosjektet «Stopp Sepsis Sykepleier», prosjektet som har utspring fra medisinsk avdeling, Sykehuset Levanger.

Tall fra forskningsprosjektet viser at dødeligheten blant blodforgiftning hos pasienter er redusert med cirka 40 prosent - etter at ny behandlingsmetode ble tatt i bruk. Det vil si mellom 17 og 18 menneskeliv årlig bare ved sykehuset på Innherred, opplyses det i en pressemelding.

Du kan lese mer på Helse Nord-Trøndelag sin nettside. (Ekstern lenke)