Vil avhøre latvier om IS-trønderen

PST mener han kjempet for IS sammen med latvisk statsborger.
Nyheter

VG skriver at PST i vinter har sendt en anmodning til sine kolleger i Latvia for å få gjennomført et avhør med den aktuelle mannen. Trønder-Avisa har tidligere skrevet at PST jaktet opplysninger i nettopp Latvia.


IS-avhopperen fra Verdal: PST jakter opplysninger fra Latvia

Forsvarer Siri Langseth mener etterforskningen går for sakte framover.


33-åringen fra Verdal har vært fengslet helt siden han i fjor vår ble arrestert i Tyrkia – etter å flyktet fra IS.

– Siden terrororganisasjonen IS ikke oppfylte mine forventninger til islam, så bestemte jeg meg for å dra mot grensen til Tyrkia med N.N. som jeg møtte i fengselet. Vi ble tatt da vi krysset grensen, har 33-åringen forklart i avhør, skriver VG.

Ifølge VGs opplysninger mener PST at trønderen satt fengslet i Tyrkia sammen med den latviske statsborgeren, og de ønsker nå et avhør av latvieren for å høre hans versjon av oppholdet i Syria og alt om den terrorsiktede trønderen.